Online campagne voor werken bij Kentalis Wonen & Dagbesteding

We zoeken bijzondere mensen voor onze bijzondere doelgroepen.

Wonen en Dagbesteding in Sint-Michielsgestel is op zoek naar nieuwe medewerkers. Hier verblijven jongeren en volwassenen die 24-uurszorg nodig hebben. Ze zijn doof of doofblind en hebben een verstandelijke beperking. Vandaag is de online campagne in de zoektocht naar nieuwe medewerkers gestart! 

“Het invullen hiervan is best een uitdaging”, aldus recruiter Jorien van den Bogert, “Daarom starten we in september een campagne. Hiermee willen we laten zien dat we zoeken naar bijzondere mensen voor onze bijzondere doelgroepen.” Met de online wervingscampagne laten we zien dat we op zoek zijn naar bijzondere mensen voor onze bijzondere doelgroepen. 

Soms ben je letterlijk de oren en ogen van een cliënt 

Soms zijn medewerkers letterlijk de oren en ogen van deze cliënten. Assistent begeleider Esther van Loon-Broeren werkt bij een woongroep met doofblinde cliënten in Sint-Michielsgestel. “De mensen die hier wonen, kunnen zich niet uiten met woorden of gebaren en daarom is het aan ons om héél goed te kijken naar hun stemming, lichaamstaal, gedrag en signalen. Als ik daar goed op inspeel, zitten zij eerder goed in hun vel. Elke keer ben je aan het puzzelen om je cliënt te begrijpen en pas je de begeleiding daarop aan.” “Deze dagelijkse puzzel staat dan ook centraal in deze campagne,“ vult Jorien van den Bogert aan.

Bijzondere cliënten vragen om bijzondere medewerkers

Elke cliënt heeft zijn eigen behoeften, behandeling en aanpak. Zij zijn uniek, net als de benodigde medewerkers. Bij sommigen medewerkers past de liefdevolle zorg van doofblinde bewoners. Oog hebben voor de kleinste signalen en veranderingen in gedrag is dan van groot belang. Bij anderen spreekt juist de spanning en uitdaging van een complexe behandelgroep aan. Daar zoeken we mensen die nieuwsgierig zijn waarom een cliënt bijvoorbeeld bang is en die daar snel en met een oplossing op kunnen reageren. Samen kijken we bij welke woongroep medewerkers het beste tot hun recht komen.  

Voor mensen met een afgeronde mbo of hbo opleiding richting Zorg en Welzijn bieden we veel mogelijkheden. Heb je interesse in werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding? Lees dan verder!