Speakaboo komt met Nederlandstalige website én vier nieuwe talen

Speakaboo

Speakaboo breidt uit met vier talen én een vernieuwde website die vanaf heden in het Nederlands beschikbaar is. Onlangs zijn de talen Russisch, Armeens, Frans en Syrisch toegevoegd.

Nederlandstalige website

Speakaboo is een gratis hulpmiddel voor het screenen van de spraakontwikkeling bij meertalige kinderen. Het helpt logopedisten de spraakontwikkeling te testen in de moedertaal. Speakaboo bestaat uit een app en een website met scoreformulieren, taalinformatie en uitspraakvideo's in maar liefst 19 verschillende talen.

Uitbreiding met vier nieuwe talen

Onlings zijn de talen Russisch, Armeens, Frans en Syrisch toegevoegd. De Russische versie van Speakaboo is ontwikkeld in samenwerking met de National Research University Higher School of Economics in Moskou. De woordenlijst is getest met Russische kinderen in Moskou en in Nederland. Voor het Armeens en Frans werkte Kentalis samen met het Institut de Formation des Cadres de Santé in Frankrijk. De woordenlijsten zijn getest door Armeense en Franse kinderen in Frankrijk. Het Syrisch dialect is beschreven door een zelfstandig linguïst/moedertaalspreker Arabisch. De woordenlijst is geëvalueerd met volwassen sprekers van het Syrisch.

Talen die al beschikbaar waren: Arabisch (Egypte), Arabisch (Marokko), Arabisch (Syrië), Armeens (Oost), Armeens (West), Bosnisch, Duits, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Nederlands, Papiamento, Pools, Russisch, Somalisch, Tarifit, Tigrinya en Turks.

Kijk op de nieuwe website van Speakaboo voor meer informatie of download de app voor iOS en Android