Spraak & Taal Ambulatorium start in Venlo-Blerick

Vroegbehandeling CMB & TOS (Communicatie Plus)

Heeft een kind of jongere, ondanks extra hulp op school en langdurige logopedische behandelingen, ernstige problemen op het gebied van spraak, taal of communicatie? Dan kan het vanaf 24 augustus voortaan terecht bij het Spraak Taal Ambulatorium van Kentalis in Venlo-Blerick.

Ambulatorium: kortdurende, intensieve behandeling

Stagneert de ontwikkeling van een kind met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en is niet duidelijk hoe het verder moet? Dan kan het kind terecht bij het Spraak & Taal Ambulatorium. Hier krijgen kind en ouders een kortdurende, intensieve behandeling. Dit bestaat uit verschillende op elkaar afgestemde behandelingen en is echt gericht op het stimuleren van de taal en het leren van het kind of de jongere. Ouders komen wekelijks met hun kind naar Kentalis, gedurende zes tot acht weken. Voorafgaand aan de behandeling vindt er ook verdiepende diagnostiek plaats. Naast de multipoli heeft Venlo-Blerick ook een fonopoli voor kinderen met fonologische problemen (vormen van klanken).

Het ambulatorium is een ontdekkingstocht naar wat werkt voor het kind. Zodra we daar door onderzoeken en proefbehandelingen een goed beeld van hebben, dragen we het weer over aan de betrokkenen, zoals de ouders, leerkracht en logopedist.

Na zes weken kon hij veel woordjes goed uitspreken

“Onze Loek (5) praatte op zijn derde nog nauwelijks. Hij zei maar vijftien woorden”, weet moeder Angela nog goed. "Omdat Loek zo weinig zei, zijn we toch gestart met logopedie. De logopedist kwam na een tijdje op het punt dat het stagneerde. Samen zijn we verder gaan kijken en zo kwamen we bij Kentalis terecht. Elke week, zes weken lang, gingen we naar de fonopoli. Ik stond versteld: al na twee weken zag ik heel veel verandering. Hoe dat kan weet ik eigenlijk niet, maar na die zes weken kon hij zich ineens heel goed verstaanbaar maken en veel woordjes goed uitspreken.” Lees meer