Voorbereidingen nieuwbouw scholen Bargeres begonnen

inclusief onderwijs in een nieuw te bouwen schoolgebouw aan de Mantingerbrink in Emmen

Het bieden van inclusief onderwijs in een nieuw te bouwen schoolgebouw aan de Mantingerbrink in Emmen is weer een stap dichterbij. Op deze locatie komt nieuwbouw voor meerdere scholen, zorg en kinderopvang. Kentalis werkt hierin nauw samen met Openbaar Onderwijs Emmen. De sloopwerkzaamheden van het oude gebouw zijn inmiddels gestart.

Verhuizingen

Obs De Barg is onlangs verhuisd naar obs De Brink aan de Rolderbrink. Ook de Taaltrein van Kentalis heeft tijdelijk een ander onderkomen gevonden. De peuters van de Taaltrein zijn sinds kort welkom in het pand van de Kentalis Tine Marcusschool in Emmerhout.

Sloop

De sloop van het huidige gebouw aan de Mantingerbrink start in februari en duurt tot april. Om de veiligheid te garanderen komt er een hek om het gehele terrein. De naastgelegen gymzaal blijft in gebruik. Bij de sloop kijken we goed naar welke speeltoestellen en betonklinkers kunnen worden hergebruikt. De verwachting is dat we na de zomervakantie van 2023 met de bouw kunnen starten. Het is de bedoeling dat de nieuwe school eind 2024 klaar is en dat vanaf januari 2025 iedereen les krijgt onder één dak.

Uitblinken in de samenwerking op taal

De Barg en De Brink gaan vanaf het schooljaar 2023/2024 verder als één school. Behalve deze openbare basisschool komen ook het Expertisecentrum Anderstaligen van Openbaar Onderwijs Emmen en de Kentalis Tine Marcusschool, een speciale school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ook de Taaltrein (vroegbehandeling TOS) van Kentalis komt in het nieuwe gebouw. Door met alle partijen onder één dak te gaan, bieden we passend en inclusief onderwijs voor alle kinderen; voor nu en in de toekomst. Dit doen we door kennis en ervaringen met elkaar te delen en uit te blinken in samenwerking op taal. In een (sociaal) veilige en geborgen omgeving voor kind én medewerker.