Vroegbehandeling voor kinderen met TOS in Wateringen

Vroegbehandeling voor kinderen met TOS in Wateringen

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) in de gemeente Westland kunnen nu dichterbij huis behandeling krijgen. In Wateringen start een groep vroegbehandeling voor jonge kinderen met TOS.

Wat is TOS?

Bij kinderen met TOS wordt taal minder goed verwerkt in de hersenen. Ze hebben bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De taal- en spraakontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten. Lees meer over TOS.

vroegbehandeling

Peuters en kleuters krijgen bij Kentalis de Taalladder in Wateringen vroegbehandeling. Zij hebben meer specialistische hulp nodig dan alleen van een logopedist. De kinderen komen drie dagen per week naar een kleine groep. De dag verloopt volgens een vast programma en spelenderwijs. De deskundigen die met de groep werken, weten alles van TOS, de taal- en spraakontwikkeling, communicatie en de invloed van TOS op de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast krijgen ouders informatie over TOS en leren zij bijvoorbeeld hoe ze hun kind thuis aanmoedigen om meer te praten.

Locatie

Kentalis de Taalladder Wateringen is gevestigd in het gebouw van kinderdagverblijf Okidoki aan de Orchideehof 24. Vanuit dit kinderdagverblijf is de vraag gekomen om samen te werken voor kinderen met TOS. Het resultaat: een groep vroegbehandeling in hun pand! Dit biedt ook de mogelijkheid om intensiever samen te werken met medewerkers van Okidoki. Met deze nieuwe groep kunnen we meer peuters en kleuters uit West-Nederland met (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis helpen.