Wereld TOS dag: 18 oktober 2019

Wereld TOS dag 2019

Het hebben van een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is niet makkelijk. Daarom vragen we op vrijdag 18 oktober internationaal aandacht voor TOS. En dat is hard nodig, want veel mensen hebben nog nooit gehoord van TOS.

Wat is TOS?

TOS staat voor taalontwikkelingsstoornis. Ongeveer 266.000 (5%) kinderen en jongeren hebben TOS. TOS uit zich bij iedereen anders, maar als je TOS hebt wordt taal minder goed verwerkt in de hersenen. Daarom hebben mensen met TOS veel moeite met het leren van taal. 

Houd het helder

We communiceren de hele dag met elkaar. Pratend, gebarend, via mail, WhatsApp, telefoon, Skype, Facetime, Facebook, Messenger, twitter, Instagram. Daar gaat nog wel eens iets mis. Hoe houden we het helder? Daarom is dit jaar het thema ‘Houd het helder’. Dat is voor iedereen belangrijk en zeker voor de 266.000 kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis.

Samen met Auris, NSDSK, Pento, SpraakSaam, VierTaal en Vitus Zuid hebben we de website www.wereldtosdag.nl gelanceerd. Op deze website vind je activiteiten en evenementen om meer aandacht te vragen voor TOS, maar je kunt deze ook zelf toevoegen.