Wiede Vissers nieuwe directeur van Kentalis Academie

Wiede Vissers

Wiede Vissers is vanaf 1 november de nieuwe directeur van de Academie van Kentalis. Hiermee volgt zij Jolanda Dwarswaard op, die eerder dit jaar heeft aangegeven Kentalis te gaan verlaten voor een nieuwe uitdaging.

Vissers (1979) heeft een brede ervaring op het snijvlak van zorg, onderwijs en (wetenschappelijk) onderzoek. Vanwege haar jarenlange verbondenheid aan de Radboud Universiteit spreekt ze de taal van de academische wetenschap; ze heeft ervaring met opleiding aan professionals in de praktijk en als directeur in de gehandicaptenzorg kent ze de complexe wereld van netwerksamenwerking. Tevens is zij toezichthouder in de ouderenzorg. 

“De functie van directeur van de Academie sluit heel goed aan bij mijn ervaring en bij datgene waar ik mij voor wil inzetten”, zegt Wiede Vissers. “In Kentalis vind ik een organisatie die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in al haar facetten serieus neemt. Door het goede te doen voor cliënten en leerlingen, door het bieden van mooi en betekenisvol werk aan medewerkers en door actief bij te dragen aan kennisontwikkeling in het veld.”
Oscar Dekker, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kentalis: “Met de komst van Vissers hebben we er vertrouwen in dat de sterke positie en het goede werk van onze Academie en de samenwerking binnen Deelkracht succesvol wordt voortgezet. Daarnaast zal Vissers een plek in het directieteam in oprichting krijgen waarmee we gezamenlijk met andere sectordirecteuren vorm geven aan de Kentalis-brede sturing op strategische en maatschappelijke opgaven.” 

Over de Kentalis Academie
Bij de Kentalis Academie doen we onderzoek en ontwikkelen we vakinhoudelijke opleidingen. Kentalis wil de beste ontwikkelmogelijkheden bieden aan onze leerlingen en cliënten. We hechten daarom veel waarde aan goed opgeleide medewerkers en wetenschappelijk onderzoek.  Met het onderzoek leggen we de basis voor vernieuwing van ons aanbod én tonen we de meerwaarde van ons onderwijs en onze behandelingen aan. Meer informatie is te lezen op deze pagina over wetenschappelijk onderzoek. Kentalis Academie werkt samen met Deelkracht