Taalontwikkelingsstoornis

Wat is TOS?

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben veel moeite met het leren van taal. Dit zorgt voor achterstanden en frustraties. Wij kunnen je kind op verschillende manieren helpen. Je kunt bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs.

Vaak is een taalontwikkelingsstoornis (TOS) al op jonge leeftijd te herkennen. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld moeite met praten of het begrijpen van taal. Dit zorgt voor frustraties en achterstanden.

TOS

Als je leerling of cliënt een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft, wil je hem of haar zo goed mogelijk ondersteunen. We delen graag onze kennis. Leer bijvoorbeeld tijdens een cursus of bijeenkomst hoe je een kind met TOS helpt.

Maak je je zorgen over de taal- en spraakontwikkeling van je kind? Twijfel dan niet langer en laat onderzoeken of je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft. Het is dan namelijk belangrijk dat je kind snel goede hulp krijgt.

Heeft je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS)? Dan kunnen we jou en je kind op verschillende manieren helpen. We stimuleren de taal- en spraakontwikkeling, werken aan het zelfvertrouwen van je kind en willen dat communiceren weer leuk wordt.

Onderwijs voor kind met TOS

Gaat je kind naar een reguliere school? Dan kunnen wij je kind en de leerkracht begeleiden. Sommige kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben meer ondersteuning nodig en gaan daarom naar een speciale school van Kentalis.

Wil je weten welke baan bij jou past? Vind je het moeilijk om een sollicitatiebrief te schrijven? Wil je dat collega’s meer rekening met jou houden? We helpen je graag. Je kunt bij ons terecht met ál je vragen over werk.

Het is een grote schok als je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft. Ouders hebben vaak veel vragen. Wat betekent het voor de toekomst? En hoe helpt ik mijn kind? Bij ons kun je terecht voor hulp en advies. Lees ook alvast onze praktische tips.