Kenniscafé - TOS beleving

24 mei

Wat betekent het om een taalontwikkelingsachterstand (TOS) te hebben? Tijdens dit kenniscafé kun je dit zelf ervaren.

Locatie
Venlo-Blerick
Adres
Albert Verweystraat
2
5921 AZ
Venlo-Blerick
Aanvangsdatum
Aanvangstijd
19:15
Einddatum
Eindtijd
22:00
Evenement
kenniscafe
Kosten
Gratis
Voor
Professionals die werken met kinderen met TOS in zorg, onderwijs of kinderopvang

Zelf ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is, doet veel meer dan alleen het uitleggen van wat theorie. Het kweekt begrip voor een kind met TOS, het laat je beter observeren, je wordt bewust van het probleem maar vooral ook van de doorwerking ervan. Gedrag dat eerst als problematisch werd gezien, wordt nu begrepen en vertaald als een gevolg van de TOS. TOS wordt zelfs eerder onderkend wanneer men het zelf heeft ervaren.

Programma

Tijdens dit kenniscafé krijg je verschillende opdrachten en ervaar je zelf hoe het is om een TOS te hebben. Na iedere opdracht bespreek je jouw ervaringen en vertaal je hoe dat is voor een kind in jouw omgeving met TOS. Ook krijg je tips hoe je een kind kunt helpen of rekening kunt houden met TOS. Daarnaast wordt ingegaan op wat problemen met taal betekenen voor de communicatieve redzaamheid van kinderen.

Voor wie?

De TOS-beleving is een workshop die zich richt op het ervaren van een TOS. De workshop is voor professionals die werken met kinderen met een taalachterstand of taalontwikkelingsstoornis binnen de zorg, het onderwijs of in de kinderopvang.