Over Kentalis

Koninklijke Kentalis ondersteunt mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Wij vinden het belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom bieden wij onderzoek, diagnostiek, zorg, speciaal onderwijs, ambulante begeleiding bij reguliere scholen en werkbegeleiding. We zijn er natuurlijk ook voor ouders, familieleden en professionals.

Naamgebaar Kentalis

Persoonlijk en dichtbij

Kentalis is een landelijke organisatie. We helpen leerlingen en cliënten het liefst dichtbij huis. Omdat we audiologische centra, zorglocaties en scholen door heel Nederland hebben, is dat meestal mogelijk. In veel gevallen komen we ook naar leerlingen en cliënten toe. We bieden bijvoorbeeld behandeling aan huis en ambulante begeleiding op de reguliere school. 

Betrokken professionals

Bij Kentalis werken ongeveer 4500 onderwijs- en zorgmedewerkers. We doen er alles aan om te zorgen dat leerlingen en cliënten met zelfvertrouwen mee kunnen doen aan de samenleving. Onze medewerkers ontwikkelen zich voortdurend door interne opleidingen te volgen, bijvoorbeeld in de Nederlandse Gebarentaal of andere manieren van communiceren.

Samen komen we verder

We werken intensief samen met andere professionals, zoals logopedisten, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en behandelaren. Zo kunnen we leerlingen en cliënten nog beter helpen. We delen kennis ook door cursussen, consultatie, voorlichting en advies te geven. Om de kwaliteit van ons onderwijs en de zorg te blijven verhogen, doen we wetenschappelijk onderzoek. Onze onderzoekers werken samen met universiteiten, onderwijs- en zorgorganisaties en koepelorganisaties.

Lees meer over onze missie en visie en lees het jaaroverzicht 2022 van Kentalis. Benieuwd naar onze historie? Lees het verhaal van Kentalis.