Over Kentalis

Koninklijke Kentalis ondersteunt mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Wij vinden het belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom bieden wij onderzoek, diagnostiek, zorg, onderwijs, onderwijsondersteuning en werkbegeleiding. We zijn er natuurlijk ook voor ouders, familieleden en andere betrokkenen.

Naamgebaar Kentalis
Persoonlijk en dichtbij

Kentalis is een landelijke organisatie. We helpen leerlingen en cliënten het liefst dichtbij huis. Omdat we audiologische centra, zorglocaties en scholen door heel Nederland hebben, is dat meestal mogelijk. Regelmatig komen we ook naar leerlingen en cliënten toe. We bieden bijvoorbeeld behandeling aan huis en onderwijsondersteuning op de reguliere school. 

Betrokken professionals

Bij ons werken ongeveer 4500 onderwijs- en zorgprofessionals met het hart op de juiste plaats. Ze doen er alles aan om te zorgen dat leerlingen en cliënten met zelfvertrouwen mee kunnen doen aan de samenleving. Onze medewerkers zijn vakkundig en blijven zich ontwikkelen. Ze volgen interne opleidingen om zich bijvoorbeeld de Nederlandse Gebarentaal of andere manieren van communiceren eigen te maken.

Samen komen we verder

Om onze leerlingen en cliënten zo goed mogelijk te helpen en de kwaliteit van ons onderwijs en onze zorg te blijven verhogen, doen we ook wetenschappelijk onderzoek. Onze onderzoekers werken samen met universiteiten, onderwijs- en zorgorganisaties en koepelorganisaties. We delen onze kennis met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Dat doen we door bijvoorbeeld cursussen, consultatie, voorlichting en advies te geven.

Lees meer over onze missie, visie en kernwaarden en lees de jaarrekening van Kentalis. Benieuwd naar onze historie? Lees het verhaal van Kentalis.