Nieuws

Vroegbehandeling voor kinderen met TOS in Wateringen

Vroegbehandeling voor kinderen met TOS in Wateringen

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) in de gemeente Westland kunnen nu dichterbij huis behandeling krijgen. In Wateringen start een groep vroegbehandeling voor jonge kinderen met TOS.

Leerlingen Kentalis Compas College Oss starten schooljaar op nieuwe locatie

Leerlingen Kentalis Compas College Oss starten schooljaar op nieuwe locatie

De vmbo-leerlingen van het Kentalis Compas College in Oss zijn met ingang van het nieuwe schooljaar gestart op locatie ZuidWest van Het Hooghuis. Voorheen kregen deze leerlingen les op de locatie Den Bongerd. Deze locatie is met ingang van het nieuwe schooljaar 2019-2020 gesloten.

Samenwerking onderwijs in de gemeente Zaltbommel

Compas zoekt samenwerking in Zaltbommel

Kentalis Compas College in Sint-Michielsgestel is in gesprek met de gemeente Zaltbommel om aan te sluiten bij het voortgezet onderwijs in de gemeente. We zien mogelijkheden bij De Brug, een school voor praktijkonderwijs en het Cambium College.

Wereld Doven Dag 2019

We vieren Wereld Doven Dag op 28 september

Op zaterdag 28 september vieren we Wereld Doven Dag in Zwolle met het thema “Doven… rijk aan diversiteit”.

Opening Kentalis de TaalSter

De TaalSter opent haar deuren!

Vandaag zijn de scholen Kentalis Terwindt in Groesbeek en Kentalis Martinus van Beek in Nijmegen samen verder gegaan onder een nieuwe naam: Kentalis de TaalSter. Vanochtend, op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar, zijn de twee locaties met de nieuwe naam officieel geopend door de leerlingen.

Speciaal voortgezet onderwijs (cluster 2)

De TaalSter - School in bedrijf

Ben je op zoek naar een nieuwe school voor je kind? Wil je weten hoe er les wordt gegeven op de TaalSter? Kom sfeer proeven op onze school tijdens 'School in bedrijf'!

Samenwerking Prisma en Kentalis

Samenwerking tussen Prisma en Kentalis bezegeld

Vandaag hebben de raden van bestuur van Prisma en Kentalis een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Prisma en Kentalis werken al jarenlang met elkaar samen in de zorg voor cliënten met meervoudige problematiek als gevolg van een zintuiglijke, verstandelijke of andere beperking.

Finn gaat naar een school-in-school school in Urk

Nieuwbouw Kentalis Enkschool op locatie Harmpje Visserschool gerealiseerd

Finn (6 jaar) heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS); taal wordt niet goed verwerkt in de hersenen. Daarom volgt hij speciaal onderwijs aan de Kentalis Enkschool, in zijn woonplaats Urk. Dankzij de samenwerking met de Harmpje Visserschool is thuisnabij onderwijs mogelijk. De Enkschool is namelijk gehuisvest in deze school, een zogeheten school-in-school constructie.

Koen en Luuk

School-in-school voor kinderen met TOS succes in Apeldoorn

Gelach klinkt op het speelplein. Kleuters van basisschool PCBO De Regenboog-Osseveld spelen samen buiten met de kleuters van de Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool, onder wie Luuk en Koen. Zij volgen het speciaal onderwijs van Kentalis bij hen in de buurt.

Vroegboekkorting TDL 2019

Vroegboekkorting TDL t/m 30 juni

Nog niet ingeschreven voor het 3e internationale congres Teaching Deaf Learners? Doe dat dan nog deze maand want dan profiteer je nog van de vroegboekkorting.

Gehoor

Per 3 juni stopt Oorakel

Per 3 juni 2019 houdt Oorakel informatie & advies op te bestaan. Oorakel is onderdeel van Kentalis. Jaren lang was dit adviespunt een gedegen vraagbaak voor mensen met gehoorverlies. Door de gewijzigde financiering en de ontwikkelingen in de sector past het informatiepunt niet meer in de nieuwe situatie.

Maatjesmiddag in Zoetermeer

Gezellige maatjesmiddag in Zoetermeer

Een leerling in het regulier onderwijs die slechthorend of doof(blind) is of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft, mist soms aansluiting bij andere leerlingen met een cluster 2-onderwijsarrangement. Voor deze leerlingen is het fijn om ervaringen uit te wisselen en om te zien dat zij niet de enigen zijn. Die herkenning is van grote meerwaarde!

Kentalis Compass College in Oss ontvangt predicaat Goede school

Kentalis Compas College in Oss ontvangt predicaat voor Goede school

Op 25 maart heeft de Inspectie voor Onderwijs een onderzoek gedaan op het Kentalis Compas College in Oss om te onderzoeken of onze school voldoet aan de officiële criteria voor het predicaat ‘Goede school’.