Nieuws

Onderteking intentieverklaring samenwerking met De Brug, Cambium College en Gemeente Zaltbommel

Intentie samenwerking met De Brug, Cambium College en gemeente Zaltbommel

Kentalis Compas College uit Sint-Michielsgestel tekent een intentieverklaring met Praktijkonderwijs De Brug, Cambium College en de gemeente Zaltbommel. Samen onderzoeken we de mogelijkheden van een langdurige samenwerking en de vormgeving van Passend Onderwijs. Zo vergroten we de kansen voor dove en slechthorende leerlingen, zowel in het vervolgonderwijs als op de arbeidsmarkt.

Predicaat Excellente School Compas Oss

Compas College in Oss ontvangt predicaat Excellente School

Vandaag was het feest bij Kentalis Compas College in Oss. Op onze school voor voortgezet speciaal onderwijs volgen leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) praktijkonderwijs of het vmbo. Wij mogen ons de komende drie jaar een ‘Excellente School’ noemen. Een bijzondere prestatie waar onze medewerkers, leerlingen en ouders erg trots op zijn.

Open dagen scholen van Kentalis

Kom sfeer proeven op een Kentalisschool!

Ben je voor je zoon of dochter op zoek naar een speciale school (cluster 2)? Of zit je kind in groep 7 of 8 van een speciale school (cluster 2) en ben je op zoek naar een VSO? Dan wordt het tijd om te kijken naar een nieuwe school.

Dit is Wiren

Wiren: film gebaseerd op het echte verhaal van een dove leerling

Wiren is een op ware gebeurtenissen gebaseerde film over de dove Surinaamse jongen Wiren. Wiren is doof. Zijn ambities brengen hem van het Surinaamse platteland naar de hoofdstad Paramaribo, waar hij op het Kennedy-internaat terechtkomt.

Terugblik geslaagde kennisdag

Philadelphia en Kentalis kijken terug op geslaagde kennisdag

Hoe communiceer je met mensen die een communicatief meervoudige beperking hebben of doofblind zijn? Die vraag stond centraal tijdens de kennisdag CMB 'Ervaren wat werkt!' op 29 november. Ruim 400 professionals kwamen naar De Werelt in Lunteren om informatie te halen en te delen. Met 35 workshops was het kennisaanbod enorm.

Sandra Beuving nieuw lid Raad van Bestuur

Nieuw lid Raad van Bestuur Koninklijke Kentalis

Sandra Beuving (44) treedt per 1 maart 2020 toe tot de Raad van Bestuur. Samen met voorzitter Oscar Dekker zal zij sturing geven aan de verdere ontwikkeling van Koninklijke Kentalis. 

MediaMasters 2019

Leerlingen van Prof. Huizingsschool winnen MediaMasterswedstrijd

Wat zijn wij ongelofelijk trots op onze leerlingen van groep T7 van de Prof. Huizingsschool! Groep T7 is de ‘Meest mediawijze klas van het speciaal onderwijs’ geworden tijdens de negende editie van MediaMasters: Nederlands grootste mediawijsheidwedstrijd. Samen met 285 klassen uit het speciaal onderwijs maakten zij een week lang opdrachten over de kansen en gevaren van de (digitale) media.

Coachingspakket drank, drugs en gamen

Coachingspakket over drank, drugs en gamen voor dove en slechthorende jongeren

Geef je les aan dove en slechthorende jongeren en wil je drank, drugs en games bespreekbaar maken? Of werk je op een behandelgroep waar drank- of drugsgebruik bij jongeren mogelijk een rol speelt? Speciaal voor dove en slechthorende jongeren is er een coachingspakket beschikbaar in gebarentaal om het gebruik van drank en drugs en het spelen van games op een laagdrempelige manier te bespreken.

vroegbehandeling kind TOS

Elker en Kentalis slaan handen ineen voor kind met TOS en ontwikkelingsproblematiek

Om kinderen te helpen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) én ontwikkelingsproblematiek hebben, werken zorgorganisatie Elker en Kentalis sinds een half jaar samen in het project ‘Samen op maat voor mij’. Het doel is dat het kind op één plek specialistische behandeling krijgt, gericht op de verschillende problemen. De nieuwe aanpak is veelbelovend, zo blijkt uit een pilot.

Succes Teaching Deaf Learners 2019

Succesvol congres Teaching Deaf Learners 2019

Met trots kijken we terug op 3de editie van het congres Teaching Deaf Learners. We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen op de inhoud en de organisatie van dit congres. Het congres trok zo’n 250 deelnemers uit ruim 30 verschillende landen. Ook de sprekers kwamen uit diverse hoeken van de wereld.

Speakaboo

Logopedist Astrid Kuythoff deelt haar ervaringen over Speakaboo

Astrid Kruythoff is preventief logopedist bij GGD Zaanstreek – Waterland. Ze gebruikt de app Speakaboo al sinds de lancering in 2015. “Het is handig voor mij en spreekt kinderen heel erg aan.” Met de gratis app Speakaboo kunnen logopedisten de spraakontwikkeling testen bij meertalige kinderen.

Groepsbehandeling kinderen

KiECON: een bijzondere samenwerking voor snelle diagnostiek voor kinderen met meerdere problemen

In Twente werken we samen met zeven zorginstellingen onder de naam KiECON (Kinder Expertisecentrum Oost Nederland). Samen bieden we diagnostiek voor jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek op meerdere gebieden en dat allemaal op één centraal punt in Twente.

Overhandiging Kentalispenning Marc Marschark

Kentalispenning uitgereikt aan professor Marc Marschark

Marc Marschark, professor aan The National Technical Institute for the Deaf in Amerika, heeft de bijzondere Kentalispenning in ontvangst genomen. Marschark ontvangt de penning voor zijn bijzondere inzet voor het verbeteren van het onderwijs aan dove of slechthorende leerlingen.