Nieuws

Valentijnsdag is ik mis je dag

Kentalis doopt Valentijnsdag 2021 om tot 'ik mis je dag'

Dit jaar is Valentijn voor ons veel meer dan aandacht schenken aan een liefde. Dit jaar is het bij Kentalis ‘Ik mis je dag!’ Dit omdat de wereld om ons heen leuker is als we aan elkaar denken en betrokken zijn bij elkaar. Daarom hebben we drie ‘Ik mis je dag’ kaarten laten maken, ontworpen door een oud-leerling: Dewi Hummelink.

effectiviteit tinnitusbehandeling

Extra uitvragen geeft inzicht in effectiviteit tinnitusbehandeling

“Een permanent geluid in je oor of hoofd dat het meeste opvalt als het stil is. Dat is in het kort oorsuizen. Wanneer er geen medische oplossing is voor jouw tinnitus en je hebt er heel veel last van, dan is de volgende stap het audiologisch centrum voor onderzoek en een behandeling, gericht op het omgaan met tinnitus.

Leer ze lezen - boeklancering

Boeklancering: Leer ze lezen

Op 27 januari verschijnt het boek “Leer ze lezen", vol praktische tips en wetenschappelijke inzichten bij het verzorgen van goed leesonderwijs.

Open dagen vso-scholen 2021

Open dagen vso-scholen alleen op afspraak

Scholen kiezen dit jaar  vanwege corona voor een individuele en/of digitale rondleiding op afspraak om toekomstige leerlingen en ouders kennis te laten maken met hun school.

Terugblik 2020

Terugblik: dit was 2020!

De komende dagen blikken verschillende Kentalismedewerkers terug op het bijzondere jaar 2020. Zo vertelt ambulant begeleider Halbe de Jong wat hem het meest is bijgebleven. “Corona kwam natuurlijk ook op ons pad. Het is mooi om te ervaren en te zien hoeveel veerkracht er is. Niet bij de pakken neerzitten, maar de nieuwe uitdagingen aangaan.” Lees Halbe’s hele verhaal en wens voor 2021!

Rondleiding Kentalis Guyotschool voor VSO

Individuele rondleiding bij Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren

Vanwege corona is het niet mogelijk voor scholen om open dagen te organiseren. Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren komt met een creatieve oplossing: een individuele rondleiding.

Coronavirus en Kentalis

Audiologische centra blijven open

Door maatregelen vanuit de overheid tegen verspreiding van het coronavirus pakken onze audiologische centra de zorg verantwoord en veilig op voor iedereen.

Kentalis hoofdgebouw

Digitale informatiebijeenkomsten voor inwoners

Kentalis is nauw verbonden met Sint-Michielsgestel. Dat was in het verleden zo en dat blijft zo in de toekomst. Ook nu Kentalis het hoofdgebouw en delen van het terrein gaat afstoten blijft de organisatie nauw verbonden met de gemeente.

Communicatieplusgroep Breda - Matté

Kentalismedewerker genomineerd voor VROEG-werker van het jaar

Kentalismedewerker Matté Schroder, pedagogisch behandelaar op de communicatieplusgroep in Breda, is genomineerd voor de verkiezing VROEG-werker van het jaar. In 2021 reikt Vakblad VROEG voor de eerste keer deze VROEG-prijs uit.

Inclusiever onderwijs krijgt handen en voeten in Zaltbommel

Inclusiever onderwijs krijgt handen en voeten in Zaltbommel

Samen met Praktijkonderwijs De Brug, Cambium College en de gemeente Zaltbommel willen we passend onderwijs concreet vormgeven en groeien naar inclusiever onderwijs. Zo worden de kansen van leerlingen met een gehoorbeperking vergroot zowel in het vervolgonderwijs als op de arbeidsmarkt. 

Informatiebijeenkomsten tinnitus

Onderzoek naar effectiviteit tinnitusbehandeling

Onze Audiologische Centra onderzoeken hoe effectief de tinnitusbehandeling is. Cliënten die hiervoor in behandeling zijn in Arnhem, Sint Michielsgestel en Eindhoven worden gevraagd hieraan deel te nemen. Met het beantwoorden van een aantal extra vragen gedurende de behandeling, dragen zij bij aan het onderzoek.

Kentalis Weerwoord

Al 10.000 aanmeldingen voor Weerwoord

Afgelopen week meldde de tienduizendste gebruiker zich aan voor Weerwoord: een website van Kentalis met lesmateriaal voor het vergroten van de woordenschat. Het materiaal is kosteloos te gebruiken. 

Deelkracht

Leven met CMB – Meer bewustzijn en bekendheid

U heeft een kind of naaste voor wie communiceren niet vanzelfsprekend is. U kunt hierdoor als geen ander benoemen wat de impact van het leven met een Communicatief Meervoudige Beperking (CMB) heeft op uw kind/naaste, uzelf en uw omgeving. Op welk moment heeft u baat gehad bij voorlichtings- en/of kennisproducten over de doelgroep of heeft u juist informatie gemist?