Nieuws

Coronavirus en Kentalis

Onderwijs, behandeling en wonen & dagbesteding opgestart

De versoepeling van een aantal maatregelen met betrekking tot het coronavirus heeft gevolgen voor het onderwijs en de zorg die wij bieden. Inmiddels pakken we de zorg en onderwijs verantwoord en veilig op. Dit doen we stap voor stap.Alle ouders en verzorgers hebben hierover bericht gekregen. Voor meer informatie kun je terecht bij de specifieke locaties.

ontspanningsoefeningen in gebarentaal

Ontspanningsoefeningen in gebarentaal

Het coronavirus heeft grote invloed op het leven van mensen die doof of slechthorend zijn. En dat kan spanning opleveren. Samen met GGMD hebben we filmpjes ontwikkeld met ontspanningsoefeningen in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Onderzoek naar leren van taal bij kinderen met TOS

Onderzoek naar het leren van taal bij kinderen met TOS

Senior onderzoeker Imme Lammerink is vandaag gepromoveerd op haar onderzoek naar de relatie tussen statistisch leren en taalvaardigheid in kinderen met en zonder TOS. In deze studie is er onderzocht of kinderen met TOS meer moeite hebben met het leren van taal omdat zij meer moeite hebben met statistisch leren dan kinderen zonder TOS.

Gratis online cursusaanbod

Gratis online cursusaanbod over TOS, prikkelverwerking, gehoorverlies en meer

Het is een bijzondere tijd. Door het coronavirus is ons dagelijks leven flink veranderd. We zitten veel thuis. Dit zorgt voor een ander ritme, voor meer drukte in huis of juist voor verveling doordat je niet naar school of werk kan. Het kan in deze tijd lastig zijn om de juiste informatie of hulp te vinden, vooral als je beperkingen hebt in horen en communiceren.

Online cursus Doorbraak

Leer gebarentaal in vijf online lessen

Altijd al gebarentaal willen leren? Ben jij ook zo gefascineerd geraakt door de gebarentolk en -taal tijdens de persconferenties? Ook jij kan gebaren leren. Kentalis biedt je de mogelijkheid om een start te maken met het leren van de Nederlandse Gebarentaal. Geschikt voor iedereen die gebaren wil leren.

Thuis een online cursus volgen

Gratis online cursussen over prikkelverwerking, interactie en communicatie

Het is een bijzondere tijd. Door het coronavirus is ons dagelijks leven flink veranderd. We zitten veel thuis. Dit zorgt voor een ander ritme, voor meer drukte in huis of juist voor verveling doordat je niet naar school of werk kan. Dat geldt ook voor mensen met een communicatief meervoudige beperking (CMB). Zij kunnen in deze tijd niet naar de dagbesteding.

Coronavirus en Kentalis

Audiologische centra pakken reguliere zorgvragen weer op

Door maatregelen vanuit de overheid tegen verspreiding van het coronavirus zijn audiologische centra tijdelijk gesloten geweest voor reguliere zorg. Inmiddels pakken we de reguliere zorg weer verantwoord en veilig op voor iedereen. Dit doen we stap voor stap. 

Thuis een online cursus volgen

Gratis online cursussen over taalontwikkelingsstoornissen

Praat je kind niet goed en kun je jouw kind moeilijk verstaan? Of begrijpt je kind niet goed wat anderen zeggen? Maak je je zorgen over de taalontwikkeling van je kind en wil je meer weten over problemen in de taalontwikkeling? En over wat het betekent voor jou en je kind als je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft?

Coronavirus en Kentalis

We gaan samen door met de corona-aanpak

De versoepeling van een aantal maatregelen  met betrekking tot het coronavirus heeft gevolgen voor het onderwijs en de zorg die wij bieden. Alle ouders en verzorgers hebben hierover bericht gekregen. Voor meer informatie kun je terecht bij de specifieke locaties.

Thuis een online cursus volgen

Gratis online cursussen over gehoorverlies en Dovencultuur

Heb je een slechthorende of dove leerling in de klas of heeft je cliƫnt gehoorverlies? Dan is het belangrijk dat je weet wat de impact van gehoorverlies is en wat dit betekent voor iemands identiteit. Omdat we op dit moment geen cursussen op locatie kunnen geven, bieden we je de kans om gratis online cursussen te volgen over deze thema's.

Online prentenboek over corona voor kinderen met TOS

Prentenboekje over corona voor jonge kinderen met TOS

Voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) die vroegbehandeling van Kentalis krijgen en nu vanwege de corona situatie thuiszitten, is er een nieuw prentenboekje verschenen. Dit boekje helpt ouders uit te leggen waarom hun kind thuis is, wat corona is, wat ze kunnen doen om niet ziek te worden en wat voor leuke dingen zij samen met hun ouders thuis kunnen doen.

Leerkracht Tine Marcusschool Assen

Passend onderwijs in Assen

Op bezoek bij de Kentalis Tine Marcusschool in Assen: speciaal onderwijs voor jonge leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). De school is begin dit schooljaar gestart met een nevenlocatie in Assen voor kinderen van groep 1 t/m groep 4.

Trainingsprogramma HoorSpel

Train het gehoor van je kind door muziek en dans!

Wat is er leuker dan samen zingen? En tegelijkertijd het gehoor te trainen van je kind? Dat kan met HoorSpel: een interactief hoortrainingsprogramma voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 8 jaar dat door ouders en professionals, zoals logopedisten en leerkrachten te gebruiken is.