Nieuws

Foto Remmelt Vetkamp. Man, kort donker haar, draagt een blauw kostuum

Remmelt Vetkamp nieuw lid raad van bestuur Koninklijke Kentalis

Per 1 september start Remmelt Vetkamp als lid van de raad van bestuur van Koninklijke Kentalis. Remmelt Vetkamp heeft veel ervaring in bestuurlijke functies in zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Ook werkte hij veertien jaar als bestuurder in de onderwijssector; van Zuyd Hogeschool tot Nyenrode Business Universiteit.

Kwaliteitsrapport Wonen & Dagbesteding 2022

Kwaliteitsrapport 2022 Wonen & Dagbesteding

Op 30 mei is het Kwaliteitsrapport van Wonen en Dagbesteding over 2022 verschenen. In het rapport kun je lezen hoe we het afgelopen jaar hebben gewerkt aan waardevolle zorg, het realiseren van een orthocommunicatief klimaat en hoe we zo goed mogelijk proberen aan te sluiten bij de wensen en behoeften van onze cliënten en hun naasten.

Kwaliteitsrapport Extramurale Zorg 2022

Kwaliteitsrapport Extramurale Zorg

In april verscheen het kwaliteitsrapport van de Extramurale Zorg van Kentalis. In het rapport kun je lezen hoe we werken aan succesvolle zorg, deskundige hulp, samenwerking met anderen en hoe we leren en verbeteren.

Foto: Loes Wauters. Loes draagt een grijs jasje, heeft donker haar en een bril.

Dr. Loes Wauters benoemd tot bijzonder hoogleraar


Met ingang van 1 april jl. is dr. Loes Wauters benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Hiermee volgt zij Harry Knoors op, die de leerstoel ‘Opvoeding van en onderwijs aan slechthorende en dove kinderen en jongeren’ van 2003 tot medio 2022 bekleedde. Kentalis ondersteunt de onderzoeksprogramma’s die gekoppeld zijn aan de leerstoel.

Loes vertelt meer over deze unieke

Wethouder opent Taaltrein in Meppel

Wethouder opent Taaltrein in Meppel

Kentalis de Taaltrein in Meppel is afgelopen vrijdag officieel geopend. Precies een jaar geleden startte de Taaltrein van Kentalis, een behandelgroep voor jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Na een succesvol jaar was het tijd voor een feestelijke opening door wethouder Bos. In het bijzijn van ouders, kinderen, medewerkers en andere zorgprofessionals onthulde de wethouder een

Welkom Kentalis Compas College in Zaltbommel

Wethouder Bouchtaoui heet Kentalis Compas College officieel welkom in Zaltbommel

Een stralende blauwe lucht. Een frisse wind. Jongeren die op een muurtje langs de Waalkade in Zaltbommel een ijsje eten. Een gewone maandagmiddag? Nee, een bijzondere maandagmiddag. Leerlingen en leerkrachten van het Kentalis Compas College worden officieel welkom geheten in de gemeente Zaltbommel. Dat gebeurde met een ijsje, een rondleiding door de stad en een warm welkomstwoord van

Afbeelding: Constance Vissers

Oratietekst 'Taal in het kwadraat' nu beschikbaar

Heb je de oratie van Kentalis onderzoeker Constance Vissers over taalontwikkelingsstoornissen vorig jaar gemist? De tekst van de oratie is nu terug te lezen en digitaal beschikbaar.

Ambulante begeleiding bij Kentalis

Doe mee aan het ervaringsonderzoek Kentalis ambulante dienstverlening

Kentalis ambulante dienstverlening wil haar werk graag goed doen en waar nodig verbeteren. Daarom willen we weten hoe leerlingen, studenten, ouders en scholen over de ambulante begeleiding denken. Bijvoorbeeld hoe doet de ambulant begeleider zijn werk? Hoe komt de ambulant begeleider over? En hoe worden de leerling en de school geholpen?

ZG in beeld, cover rapport

Met ‘big data’ op een nieuwe en andere manier onderzoek doen: Eline Heppe over onderzoek ‘ZG in beeld’

Eline Heppe is senior onderzoeker binnen de Kentalis Academie en de Vrije Universiteit Amsterdam. In haar functie is Eline altijd alert op nieuwe methodes om onderzoek te doen. Vooral nieuwe methodes die ook representatievere en betrouwbare resultaten opleveren. Voorbeeld van een onderzoek dat volgens een nieuwe manier is gedaan, is ‘ZG in beeld’. Dit onderzoek richt zich op de arbeidsparticipatie

Kentalis neemt deel aan Experiment Onderwijszorgarrangementen

Kentalis neemt deel aan Experiment Onderwijszorgarrangementen

Kentalis is één van de deelnemers aan het landelijk Experiment Onderwijszorgarrangementen. In Amsterdam krijgen leerlingen van Kentalis Signis met een communicatief meervoudige beperking (CMB) al onderwijs bij Kentalis Weerklank. Met de deelname aan het experiment bekijkt Kentalis of het onderwijs op deze woonlocatie geïntensiveerd en/of uitgebreid kan worden voor andere kinderen.

inclusief onderwijs in een nieuw te bouwen schoolgebouw aan de Mantingerbrink in Emmen

Voorbereidingen nieuwbouw scholen Bargeres begonnen

Het bieden van inclusief onderwijs in een nieuw te bouwen schoolgebouw aan de Mantingerbrink in Emmen is weer een stap dichterbij. Op deze locatie komt nieuwbouw voor meerdere scholen, zorg en kinderopvang. Kentalis werkt hierin nauw samen met Openbaar Onderwijs Emmen. De sloopwerkzaamheden van het oude gebouw zijn inmiddels gestart.

Koninklijke Kentalis werft  lid raad van bestuur

Koninklijke Kentalis werft lid raad van bestuur

Met het vertrek van Sandra Beuving is er bij Koninklijke Kentalis een vacature voor een lid raad van bestuur. De werving wordt begeleid door bureau Ebbinge en is eind vorige week (17 februari) gestart. 

Virtuele omgeving VR-training

‘InterAction’: sociaal-emotioneel functioneren versterken via virtual reality-training

Van 6 februari t/m 3 maart is er weer de jaarlijkse Slimme Zorg Estafette. Tijdens deze weken staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Het onderzoek ‘InterAction’ van Kentalis en de Radboud Universiteit Nijmegen sluit daar mooi bij aan. Onderzoeker Elke Arts legt uit hoe het sociaal-emotioneel functioneren van jongeren versterkt kan worden aan de hand van een virtual reality (VR)