Nieuws

MediaMasters 2018

Mediawijs met Mediamasters! Leerlingen van Kentalis vallen in de prijzen

Leerlingen van groep 7 Kentalis Prof. Huizingschool bereikten in november 2018 met hun leerkracht Jordi Oude Voshaar de vijfde plaats in de Media Masters battle. De Shufflekids van Kentalis Martinus van Beek school gingen, er onder leiding van Jeroen Jansen, vandoor met de zesde plaats.

Speakaboo

Drie nieuwe talen beschikbaar in SPEAKABOO

Speakaboo is uitgebreid met drie nieuwe talen: Bosnisch, Hindi en Tigrinya. Speakaboo is een gratis app voor het screenen van de spraakontwikkeling bij meertalige kinderen. Het helpt logopedisten de spraakontwikkeling te testen in de moedertaal.

Cheque afscheid Henk Bakker

Boeken voor dove en slechthorende kinderen in Tanzania

€1.750,- euro: dat is de opbrengst van de afscheidsreceptie van Henk Bakker. 'Niet een cadeau maar een donatie', stelde hij als tip aan genodigden.

Speciaal voortgezet onderwijs (cluster 2)

scholen van Kentalis organiseren open dagen

Je bent van harte welkom op een van de open dagen van onze scholen. Er is van alles te zien, maar vooral ook te doen; proeflessen, rondleidingen of een puzzeltocht. Er wordt veel informatie gegeven, zodat leerlingen en hun ouders kennis kunnen maken met onze scholen.

Passend onderwijs

Proefdagen en rondleidingen bij Kentalis Compas College Oss

Kom sfeer proeven bij Kentalis Compas College in Oss! In januari en februari zijn op verschillende momenten de deuren voor je geopend en kan je kennis maken met onze school.

Nienke laat zien dat het kan - Werkpad

Nienke laat zien dat het kan!

Nienke Schouten volgde een koksopleiding en vond het een baan bij Hilton Schiphol. Werkpad begeleidt mensen met een zintuigelijke beperking bij het zoeken naar een nieuwe baan, of met coaching en training op de werkvloer en heeft gefilmd hoe Nienke werkt bij Hilton Schiphol.

Belangstelling informatiemarkt hoofdgebouw Kentalis

Grote belangstelling informatiemarkt gebouwen en terrein van Kentalis in Sint-Michielsgestel

Ruim 300 belangstellenden bezochten dinsdag 27 november de informatiemarkt over de transformatie van het Kentalis-terrein in Sint-Michielsgestel. Kentalis organiseerde de bijeenkomst samen met de gemeente Sint-Michielsgestel en de Erfgoedfabriek van de provincie Noord-Brabant.

Henk Bakker benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau

Vertrekkend bestuurder Henk Bakker benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau

Vertrekkend Kentalis-bestuurder Henk Bakker is woensdag benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding na afloop van zijn afscheidssymposium. Henk Bakker verlaat Kentalis vanwege zijn pensioen.

Vluchtelingen kinderen en onderwijs

Wat hebben dove en slechthorende vluchtelingenkinderen nodig op school?

Dove en slechthorende vluchtelingenkinderen hebben door verschillende factoren meer begeleiding nodig op school, blijkt uit onderzoek van Peia Prawiro-Atmodjo en Ben Elsendoorn. Ook vinden de leerkrachten van deze kinderen het belangrijk om ervaringen met elkaar te  delen en van elkaar te leren.

Dove leerling

Sprong Vooruit: op weg naar een landelijk expertisecentrum voor onderwijs aan doven en slechthorenden

Sprong Vooruit bestaat 20 jaar! Begonnen als werkgroep van deskundigen voor onderwijs aan dove en ernstig slechthorende leerlingen heeft Sprong Vooruit zich in de loop der jaren meer en meer ontwikkeld tot het expertisecentrum voor deze speciale doelgroep.

Oscar Dekker

Nieuwe bestuurder Kentalis benoemd

Vanaf 1 februari is Oscar Dekker (49) bestuurder van Koninklijke Kentalis. Hij volgt Henk Bakker op die vanwege zijn pensioen de organisatie verlaat.

Zintuigenverhalen

Kinderen met cmb communiceren meer tijdens Zintuigenverhalen

Voorlezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar hoe lees je voor als een kind een communicatief meervoudige beperking (cmb) heeft en bestaande methoden niet aansluiten? Uit onderzoek van Kentalis en de Radboud Universiteit blijkt dat deze kinderen meer en gevarieerder communiceren tijdens een Zintuigenverhaal.

Save the date: TDL 2019

Save the date: 3e editie Teaching Deaf Learners

Na een succesvol congres in 2017 en 2014 krijgt Teaching Deaf Learners (TDL) een 3e editie! En wel van 6 tot en met 8 november 2019. Dit keer niet in Amsterdam, maar in de Philharmonie in Haarlem. Hoe kunnen we dove en slechthorende leerlingen het beste onderwijs bieden? Deze vraag staat centraal.