Kentalis wonen en dagbehandeling Vries

Bij de locatie van Kentalis in Vries kunnen kinderen en (jong)volwassenen die doofblind zijn of een communicatief meervoudige beperking (CMB) hebben, terecht voor behandeling op maat, dagbesteding, onderwijs, woonmogelijkheden en kortdurend verblijf. Ze kunnen op het terrein dat in een groene beschermde omgeving ligt, bovendien gebruikmaken van verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin, supermarkt en kinderboerderij.

Zorg op maat

Het doel van de behandeling is dat je kind leert communiceren en zich zo goed mogelijk kan redden en ontwikkelen. Om dat te bereiken, werken de zorgverleners onder andere met de methode Totale Communicatie. Het uitgangspunt hiervan is dat iedereen in de omgeving van je kind aansluit bij zijn of haar mogelijkheden en manier van communiceren. Communiceren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door gebaren, foto’s, tekeningen, pictogrammen, expressie en lichaamshouding te gebruiken. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

Speciaal onderwijs

Kinderen en jongeren die een communicatief meervoudige beperking hebben en bij deze locatie verblijven, kunnen onderwijs volgen bij de Kentalis Guyotschool in Vries.

Veenweg 12
9481 TJ
Vries
0592 530 020