Coachingspakket over drank, drugs en gamen voor dove en slechthorende jongeren

Coachingspakket drank, drugs en gamen

Geef je les aan dove en slechthorende jongeren en wil je drank, drugs en games bespreekbaar maken? Of werk je op een behandelgroep waar drank- of drugsgebruik bij jongeren mogelijk een rol speelt? Speciaal voor dove en slechthorende jongeren is er een coachingspakket beschikbaar in gebarentaal om het gebruik van drank en drugs en het spelen van games op een laagdrempelige manier te bespreken. In verschillende filmpjes wordt duidelijk hoe jongeren op een veilige manier kunnen omgaan met verslavende middelen.

Veilig omgaan met drank, drugs en games

Jongeren gaan in de puberteit op ontdekkingsreis. Het experimenteren van drank, drugs en games kan extra impact hebben bij jongeren die doof of slechthorend zijn. De reden hiervoor is dat bij dove en slechthorende jongeren het ontwikkelen van psychische en/of sociaal emotionele problematiek vaker voorkomt. Het 'coachingspakket drank, drugs en gamen voor dove en slechthorende jongeren' vertelt hoe zij veilig om kunnen gaan met deze verslavende middelen.

Download coachingspakket

Het pakket bestaat uit een hoofdprogramma, drie reflectieprogramma's en 11 informatieve programma's over diverse middelen in gebarentaal. Daarnaast zijn er een aantal tekstdocumenten zoals een handleiding met suggesties voor gebruik met jongeren. En een document waarin de beschrijvingen van de inhoud van al het beeldmateriaal. Het gehele pakket kun je bekijken en kosteloos downloaden.