Groots kunstwerk en feest bij Thorbecke SG vmbo-PrO in Zwolle

Kunstwerk bij Thorbecke SG vmbo-Pro

Vandaag wordt op de Thorbecke Scholengemeenschap vmbo-PrO tien jaar Kentalis in de school gevierd met o.a. de onthulling van een groots kunstwerk bij de school aan de Russenweg. Door de aanwezigheid van Kentalis in de Thorbecke vmbo-Pro (school-in-school) hoeven leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis niet buiten de stad naar school. Dit is een mooi voorbeeld van hoe inclusief onderwijs in de praktijk vorm kan worden gegeven.

Kunstwerk

Omdat Kentalis tien jaar een school is binnen de Thorbecke vmbo-PrO is er door leerlingen van beide scholen met kunstenares Lonneke van Zutphen een enorm kunstwerk gemaakt. Het kunstwerk is maar liefst twaalf meter breed, zes meter hoog en dat drie keer! In het kunstwerk zijn ontwerpen van leerlingen gebruikt en leerlingen hebben de kunstenares meegeholpen met schilderen. Dankzij het kunstwerk is het straatbeeld aan de kant van de Blaloweg volledig veranderd. 

Wethouder Michiel van Willigen gaat het kunstwerk onthullen. Daarna wordt het nieuwe groene plein geopend. Een leerling van de Thorbecke en een leerling van Kentalis planten samen met de wethouder een boom.

‘TSG Pleinfestijn’ door en voor leerlingen

Op het plein van de Thorbecke Scholengemeenschap wordt ter ere van al wat er te vieren valt een festival door en voor leerlingen georganiseerd. Behalve leerlingen van de Thorbecke en Kentalis komen ook leerlingen van basisscholen het feest meevieren.  

Er zijn allerlei leuke, spannende, interessante en praktische activiteiten: een race met elektrische mini bikes, het beklimmen van een zes meter hoge muur om het kunstwerk beter te kunnen bekijken, graffiti spuiten op van een de TSG-auto's, een robotrace om technische kwaliteiten te testen, een selfie in de Lotus sportwagen, een ijsje uit een Mini, zangtalent tonen bij de Karaoke caravan, een workshop groen, koken of de mega bellenblaas.