Kentalis start traineeship voor gedragskundigen

Foto opening traineeship

Vandaag gaf de raad van bestuur van Kentalis het startsein voor een traineeship voor gedragskundigen. Dat gebeurde, tijdens een feestelijke handeling, door de eerste vacatures online te plaatsen. Een bijzonder moment waar we trots op zijn. Het traineeship bij Kentalis biedt (startende) gedragskundigen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot veelzijdige professionals voor de doelgroepen van Kentalis.

Het traineeship is een volwaardige baan waarbij leren en werken hand in hand gaan. En biedt de mogelijkheid om een expert te worden voor een unieke doelgroep: cliënten en leerlingen met doofheid, slechthorendheid, een taalontwikkelingsstoornis, een communicatief meervoudige beperking of een beperking in horen en zien. Tijdens het traineeship leert de trainee alles over de doelgroepen van Kentalis, hun benadering en communicatie. Ook ontwikkelt de trainee specifieke vaardigheden die nodig zijn voor de rol als gedragskundige.

In alle ‘keukens’ meedraaien

De trainee wordt opgeleid binnen alle sectoren van Kentalis, namelijk: het Audiologisch
Centrum, Onderwijs, Extramurale Zorg en Intramurale Zorg. De totale tijdsduur van het traineeship bedraagt 18 maanden. Na positieve afronding heeft de trainee baangarantie binnen Kentalis.

Ontwikkelmogelijkheden

De raad van bestuur is trots met het resultaat: “Dankzij dit traineeship kunnen we getalenteerde gedragskundigen aantrekken die op zoek zijn naar ontwikkelingsmogelijkheden. Deze toekomstige collega’s zorgen voor continuïteit en versterking van onze expertise. Bovendien draagt het traineeship bij aan het oplossen van arbeidsmarktuitdagingen, door trainees flexibel in n te zetten binnen de zorg en het onderwijs van Kentalis. Een mooi initiatief om talent te ontwikkeling en de sector te versterken.”

Vacatures traineeship

Neem contact met ons op en ontdek hoe waardevol dit werk kan zijn! 
•    Vacature regio Noord
•    Vacature regio West
 

Op foto: Hanneke van der Naalt (projectleider), Linda Poortvliet (manager Zorg) en Remmelt Vetkamp (raad van bestuur Kentalis)