TOS gaat niet alleen over taal. Bekijk de animatie

Omgevingsfactoren TOS

Bij sommige kinderen verloopt de taalontwikkeling niet goed. Er is mogelijk sprake van TOS: een taalontwikkelingsstoornis. Wij nemen je mee door de complexiteit van TOS, vanuit een neuropsychologisch perspectief. Dit perspectief maakt het samenspel zichtbaar tussen taal, cognitie, sociaal-emotioneel functioneren en omgeving.”

Met deze woorden start een nieuwe animatie van Kentalis. We leggen hierin  op een visuele en speelse manier uit dat TOS niet alleen gaat over taal. TOS gaat over het samenspel van taal, sociaal-emotioneel functioneren, cognitie en omgeving. Om een kind met TOS te begrijpen is inzicht in dit samenspel nodig. We laten met praktische voorbeelden de betekenis zien van begrippen als fonologie, semantiek, morfologie, syntaxis, pragmatiek, identiteitsontwikkeling en cognitieve vaardigheden. De animatie helpt zorg- en onderwijsprofessionals om naar kinderen met TOS te kijken door een neuropsychologische bril. De animatie is ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over TOS en waar kinderen met TOS tegenaan lopen.

Bovenstaande animatie is ook beschikbaar met ondertiteling en een inleiding in NGT. Deze is eveneens op ons YouTube-kanaal te vinden.