Werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding

Wil jij een bijzondere baan? Vind je het belangrijk dat jouw cliënten écht begrepen worden? Wil je unieke opleidingen volgen op het gebied van communicatie? Kies dan voor een baan bij een woongroep of dagbestedingsgroep van Kentalis! Je werkt met een heel bijzondere doelgroep, bijvoorbeeld met cliënten die niet praten, maar op andere manieren communiceren. Lees meer over onze cliënten, locaties en vacatures.

Danny - campagne wonen Sint-Michielsgestel

Wat is Kentalis Wonen en Dagbesteding?

In onze woongroepen wonen vooral jongeren en volwassenen, maar ook kinderen. Onze cliënten hebben een communicatief meervoudige beperking (CMB). Ze zijn bijvoorbeeld doof of doofblind en hebben daarnaast een verstandelijke beperking. Psychische problemen en lichamelijke beperkingen komen ook veel voor. Dit maakt de communicatie, en daarmee de zorg en begeleiding, complex en uitdagend. 

Wat maakt werken bij Kentalis bijzonder?

Je zult al snel merken dat we anders zijn dan andere zorginstellingen. Bij ons: 

 • werk je met een heel bijzondere doelgroep, voor onze cliënten is horen en communiceren niet vanzelfsprekend;
 • kun je interne opleidingen volgen. Denk aan vierhandengebaren, moeilijk verstaanbaar gedrag of Nederlands ondersteund met Gebaren;
 • is geen dag hetzelfde. Elke dag ben je aan het puzzelen om je cliënt goed te begrijpen en begeleiden;
 • werk je multidisciplinair samen met specialisten op gebied van spraak-, taal- en gehoorontwikkeling en communicatie. Je staat er dus nooit alleen voor.

Wij zoeken bijzondere mensen

Onze cliënten kunnen vaak niet goed vertellen wat ze willen, of uitdrukken hoe het met ze gaat. Het klinkt misschien gek, maar juist daarom draait alles bij ons om communicatie. Want als je goed kijkt naar de kleine signalen en luistert naar je gevoel… dan zie je vanzelf wat nodig is om hun dag net wat mooier te maken.

Ben jij zo’n bijzonder mens? Wil jij graag de oren en ogen van onze cliënten zijn? En zoek jij een baan als (assistent) begeleider, pedagogisch behandelaar of behandelcoördinator? Lees dan meer over deze functies en onze openstaande vacatures.

 • Assistent begeleider
  Jouw werk als assistent begeleider bestaat uit het begeleiden en ondersteunen van onze bewoners. Je zorgt met je collega’s voor een fijne omgeving en organiseert en begeleidt activiteiten, zoals koken, wandelen, puzzelen of een uitstapje. 
 • Begeleider 
  Als begeleider begeleid je cliënten en ondersteun je de pedagogisch behandelaar bij het opstellen van een behandelplan. Verder bedenken jullie welke acties en communicatievormen nodig zijn om de cliënten optimaal te ondersteunen.
 • Pedagogisch behandelaar / persoonlijk begeleider
  Naast de dagelijkse begeleiding ben je als pedagogisch behandelaar verantwoordelijk voor het opstellen van het behandelplan. Ook zorg je dat de acties en communicatievormen die in het behandelplan staan, uitgevoerd worden. Daarnaast schakel je met alle betrokken partijen, zoals verzorgers, ouders en andere zorgprofessionals. 
 • Behandelcoördinator
  Als behandelcoördinator ben je de gedragskundige en daarmee inhoudelijk verantwoordelijk voor het behandeltraject van de cliënt. Ook stel je het multidisciplinaire team samen, dat bestaat uit specialisten op gebied van spraak-, taal-  en gehoorontwikkeling en communicatie.
Annelien - campagne Wonen en Dagbesteding

Onze woon- en dagbestedingsgroepen

Bij Kentalis zijn er verschillende cliënten, met hun eigen behoeften, behandeling en aanpak. Zij kunnen terecht bij een van de woongroepen en dagbestedingsgroepen. Een woongroep biedt ruimte aan zes tot acht cliënten. Bij begeleid zelfstandig wonen zijn de groepen soms groter, hier wonen maximaal zestien mensen.

Waar zit jij op je plek?

Onze cliënten zijn uniek, net als jij. Ben jij een type dat het liefst intensieve verzorging biedt aan mensen die doofblind zijn? Begeleid je liever cliënten die wat meer zelfredzaam zijn? Of spreekt juist het opvoedkundige aspect bij kinderen of jongvolwassenen je aan? Elke groep cliënten vraagt iets anders van jou en je kwaliteiten. Daarom kijken we samen bij welke woongroep of dagbestedingsgroep jij het beste tot je recht komt.

'Ik geniet als onze bewoners vrolijk de dag doorkomen'

‘Mensen lezen.’ Zo beschrijft begeleider Jurre Peeters (28) wat hij doet. Bij de woongroep waar hij werkt, wonen volwassenen die zich moeilijk kunnen uiten door een communicatief meervoudige beperking. “Ik kijk steeds hoe het met iedereen gaat en maak alles voorspelbaar, zodat de spanning niet te hoog oploopt. Ik vind het mooi dat zij zich hier veilig voelen.” Lees het verhaal van collega Jurre.

Collega Jurre werkt bij Het Carré

Onze locaties

Benieuwd naar onze locaties? Bekijk ze snel: