Werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding

Heb jij oog voor de kleinste signalen en veranderingen in gedrag? En bied jij graag liefdevolle zorg aan onze doofblinde bewoners? Of kies je voor de spanning en uitdaging van een complexe behandelgroep? Ben jij nieuwsgierig waarom een cliënt bang of onrustig is en kun je daar snel en met een oplossing op reageren? Dan is werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding echt iets voor jou!

Jij biedt zorg en begeleiding aan onze bewoners die een verstandelijk beperking hebben en daarnaast doof, slechthorend of doofblind zijn. Zij kunnen niet vertellen wat ze nodig hebben, of hoe het met ze gaat. Jij bent er voor hen zodat zij zich kunnen uitdrukken en de wereld om zich heen beter kunnen begrijpen. Samen met collega’s maak je de dag van onze bewoners mooier! 

Wat maakt werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding zo bijzonder?

'Je moet de cliënten leren kennen, tot in de kleinste signalen.'

Assistent begeleider Esther werkt bij een woongroep voor doofblinde mensen. Zij kunnen zich niet uiten met woorden of gebaren en daarom is het aan Esther en haar collega’s om héél goed te kijken naar hun stemming, lichaamstaal, gedrag en signalen. Lees het ervaringsverhaal van Esther.

 

Begeleider Esther zit voor een bord met picto's

‘Mensen lezen, dat is wat ik doe. Zo maak ik alles voorspelbaar, zodat zij zich hier veilig voelen.’

Bij de woongroep waar Jurre werkt, wonen volwassenen die zich moeilijk kunnen uiten door een communicatief meervoudige beperking. “Ik kijk steeds hoe het met iedereen gaat en maak alles voorspelbaar, zodat de spanning niet te hoog oploopt. Ik vind het mooi dat zij zich hier veilig voelen.” Lees het ervaringsverhaal van Jurre.

 

Collega Jurre werkt bij Het Carré

Bekijk onze vacatures

Werken op de groep met mensen met doofblindheid:

Werken op de complexe behandelgroep:

Alle openstaande vacatures bij Wonen en dagbesteding (in Sint-Michielsgestel, Amsterdam, Vries en Nijmegen)