Werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding

Draag bij aan een wereld waarin iedereen naar vermogen meedoet. Bied zorg en begeleiding aan cliënten die doof, slechthorend of doofblind zijn in combinatie met een (verstandelijke) beperking. En werk intensief samen met je collega’s vanuit verschillende disciplines. Dat doe je in een klein team van maximaal 15 personen dat voor elkaar klaar staat. Tegelijk vind je bij Kentalis de expertise en ontwikkelmogelijkheden van een grote organisatie. Kom in contact en ervaar hoe waardevol werk kan zijn.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste begeleiders en persoonlijk begeleiders voor onze locaties in Sint-Michielgestel, Vries en Amsterdam. Ervaar hoe waardevol werk kan zijn in een afwisselende en uitdagende baan. Zoek steeds weer de juiste manier van communiceren met onze cliënten. Ontwikkel jezelf tot een specialist op het gebied van doofblindheid en communicatief meervoudige beperkingen.  

Bekijk alle openstaande vacatures bij Wonen & Dagbesteding.

Onze locaties

Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant)
In Sint-Michielsgestel biedt Kentalis 24-uurszorg op verschillende locaties waaronder wonen op beschermd terrein (Carré), wonen in de wijk (buitenhuizen) en logeren. Ook zijn er een tiental mooie dagbestedingslocaties waaronder het atelier en de boerderij. In en rondom Sint-Michielsgestel wonen en werken ongeveer 220 (jong)volwassenen die doofblind zijn of een communicatief meervoudige beperking hebben.

Vries (Drenthe)
In het Drentse Vries biedt Kentalis onderwijs, wonen, logeren en dagbesteding. De locatie kenmerkt zich door kleinschaligheid en het gezamenlijk wonen en leven. Er wonen ongeveer 25 (jong)volwassenen die doof, slechthorend of doofblind zijn en daarnaast een verstandelijke beperking hebben.

Amsterdam (Noord-Holland)
Kentalis Weerklank is een kleinschalige en moderne woon- en behandellocatie in Amsterdam Osdorp. Zo’n 80 collega’s bieden intramurale zorg, dagbehandeling en logeeropvang aan 36 cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Alle woon- en behandelgroepen, kantoren en ondersteunende diensten zijn ondergebracht in één pand. Hierdoor kent iedereen elkaar en heerst er een gezellige sfeer.

Collega's aan het woord

'Ik geniet als onze bewoners vrolijk de dag doorkomen'

‘Mensen lezen.’ Zo beschrijft persoonlijk begeleider Jurre Peeters (30) wat hij doet. Bij de woongroep waar hij werkt, wonen volwassenen die zich moeilijk kunnen uiten door een communicatief meervoudige beperking. “Ik kijk steeds hoe het met iedereen gaat en maak alles voorspelbaar, zodat de spanning niet te hoog oploopt. Ik vind het mooi dat zij zich hier veilig voelen.” Lees het ervaringsverhaal van Jurre.

Collega Jurre werkt bij Het Carré

‘Als persoonlijk begeleider bewaak je de zorg van een bewoner’

Renée van de Ven is persoonlijk begeleider bij een woongroep voor jongvolwassenen met een communicatief meervoudige beperking. “Ik hou van regelen en organiseren en daarom past deze functie bij mij, maar het mooist vind ik nog altijd het werken met de bewoners. Fietsen, naar de dierenweide en helpen als ze een zware dag hebben. Dan kom ik thuis met een heel voldaan gevoel.” Lees het ervaringsverhaal van Renée.

Pedagogisch behandelaar Renée voor de woongroep waar zij werkt

Herken jij communicatienood?

Als je bij ons werkt, word je een expert in het lezen van de non-verbale communicatie van cliënten en het herkennen van communicatienood. Je bent hier elke dag mee bezig en wordt hier intern in opgeleid. Het is hiervoor belangrijk dat je een open blik hebt en nieuwsgierig bent naar wat de ander wil zeggen met zijn of haar gedrag. We zijn benieuwd hoe jij deze vragen zou beantwoorden:

Wat denk jij als een cliënt plotseling luider wordt en met zijn handen in de lucht zwaait?
A Zij is vaak prikkelbaar en hyperactief.
B Misschien probeert ze me iets te vertellen.

Wat denk jij als een cliënt zichzelf herhaalt als je een vraag hebt gesteld?
A Die cliënt zit vast in een patroon. 
B Misschien heb ik het de eerste keer niet begrepen.

Wat denk jij als een cliënt plotseling opstaat en ergens naar wijst of naast gaat staan?
A Deze cliënt is afgeleid.
B Misschien probeert ze me te laten zien wat ze wil vertellen.

Nieuwsgierig geworden?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt of benieuwd bent naar de mogelijkheden die er voor jou zijn bij Kentalis Wonen & Dagbesteding. Onze recruiters Inge, Marianne en Sandra denken graag (vrijblijvend) met je mee! Neem contact op door te Whatsappen, mailen of bellen naar: 

Of bekijk alle openstaande vacatures bij Wonen & Dagbesteding.