"Bij HR&D krijg ik veel ruimte om mezelf verder te ontwikkelen"

Vera van der Griendt van HR&D

Vera van de Griendt is nog nieuw in het HR-vak. Sinds 1 juni 2022 werkt ze als recruiter wonen & dagbesteding bij HR&D (human resources & development). Ze kent Kentalis goed, want voor haar ommezwaai werkte ze al vier jaar in verschillende begeleidersfuncties op de woongroepen Carré-J en Nieuw Beekvliet groep D, waar onze cliënten in Sint-Michielsgestel wonen. ‘Ik was toe aan een nieuwe stap en heb deze kans bij HR&D met beide handen aangegrepen. De uitdaging om onze teams te voorzien van genoeg en gekwalificeerd personeel is natuurlijk enorm, maar ik ervaar het als gaaf om daar mijn steentje aan bij te dragen!’ Wil jij Vera’s collega worden bij het recruitmentteam van HR&D? Vera vertelt je er meer over.

Wat je doet als recruiter

Als recruitment-team zijn wij verantwoordelijk voor het totale proces van werving en selectie van nieuwe medewerkers binnen de intra- en extramurale zorg, het onderwijs, audiologische centra en ondersteunende diensten. Ons team bestaat uit 9 collega’s, inclusief onze coördinator. Samen met twee collega’s sta ik opgesteld voor de sector wonen & dagbesteding in Sint-Michielsgestel. Vanuit mijn ervaring op verschillende woongroepen weet ik goed hoe onze doelgroep er precies uitziet en welke kennis en vaardigheden nieuwe collega’s moeten bezitten om een vacature goed te kunnen vervullen.

Nieuwe perspectieven en creativiteit

De schaarste op de arbeidsmarkt zorgt voor krappe bezettingen en een fors aantal vacatures. Dat levert zowel binnen de sectoren als bij ons veel druk op. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het kan zijn om met relatief veel zzp-ers op een groep te werken en wat de impact daarvan is op onze cliënten. Onze grootste uitdaging is dan ook: waar halen we geschikte nieuwe collega’s vandaan? Dat vraagt om met een ander perspectief naar de arbeidsmarkt te kijken en creatieve oplossingen te vinden om de juiste persoon op de passende plek te krijgen. Zo boren wij nieuwe en andere doelgroepen aan, denk daarbij aan zij-instromers en studenten. Ook steken we veel energie in het aanbieden van opleidingen, zodat nieuwe medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen bij ons, wat zorgt voor binding met Kentalis. Verder richten we ons steeds meer op landelijke en regionale samenwerking, zodat we de zorg met elkaar beter op de kaart zetten en aantrekkelijk blijven voor potentiële nieuwe collega’s.

Alles is anders

Het grootste verschil tussen de woongroep waar ik werkte en de afdeling HR&D is het dagritme. Bij Nieuw Beekvliet groep D stond dat dagelijks vast en bij het grootschaligere HR&D is geen dag hetzelfde, wat ik qua afwisseling heel fijn vind. Op mijn oude werk zag ik bij iedere dienst één collega, waar ik andere collega’s soms maanden niet zag. Nu zie ik mijn collega’s van recruitment iedere dag, wat ik als erg prettig ervaar. Wel moest ik wennen aan ons grote HR&D-team van 40 collega’s; het duurde even voordat ik goed wist bij wie je met welke vraag terechtkunt. Wat ik heel leuk vind, is dat ik onze organisatie nu van de andere kant bekijk. Ook blijf ik goed op de hoogte van het leven op een woongroep, want ik heb nog een flex-contract, waarmee ik vooral op Nieuw Beekvliet groep D nog vlieguren in de woongroeppraktijk maak. Daar doe ik als recruiter absoluut mijn voordeel mee.

Continu ontwikkelen

Los van de kans die ik met mijn recente overstap heb gekregen, zie ik veel mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen binnen HR&D. Er is veel ruimte om ideeën in te brengen en initiatieven worden ook erg gewaardeerd, wat je creativiteit in denken natuurlijk stimuleert. Tijdens één-op-één gesprekken met mijn coördinator van ons recruitmentteam zoomen we regelmatig in op waar ik sta en waar ik naar toe wil en welke verdere ontwikkelingsmogelijkheden er zijn. Heel fijn!

Matchmakers

Ik ben blij met mijn nieuwe rol. Kentalis is een prachtige en maatschappelijk betrokken organisatie en speelt een grote rol in het leven van onze doelgroepen. Als je me vraagt wanneer ik tevreden naar huis ga? Dat is als ik op de moeilijke arbeidsmarkt toch weer een team blij heb kunnen maken door het aannemen van een geschikte kandidaat. Dan kan het team weer soepel draaien en heeft die nieuwe collega een leuke nieuwe baan ‘in the pocket’ met hopelijk veel werkplezier. Eigenlijk zijn wij met ons recruitmentteam gewoon ‘matchmakers’ en ik kijk er naar uit om ook nieuwe collega’s binnen ons team HR&D welkom te heten!

Word jij Vera’s collega? Bekijk hier de vacatures bij HR&D.