"Elke sector van Kentalis is zo anders; dat maakt werken bij HR&D heel interessant!"

Annemarie Roeleveld van HR&D

Annemarie Roeleveld bouwt nu negen jaar als HR business partner mee aan goed werkgeverschap binnen Kentalis. Om bij te dragen aan goede zorg voor onze cliënten. Lijkt jou dit ook mooi? We zoeken creatieve collega’s die ook willen meebouwen! Lees waarom het zo bijzonder is om als HR business partner bij Kentalis te werken en word Annemaries nieuwe collega.

Sparringpartner voor de audiologische centra

“Ik werk als HR business partner voor de audiologische centra van Kentalis; een van de zorgsectoren. Ik ben sparringpartner voor de sectormanager die deze sector aanstuurt en voor het managementteam dat leidinggeeft aan de medewerkers bij onze verschillende audiologische centra. Samen met de HR-consulenten werk ik dichtbij het primaire proces om alle HR-gerelateerde zaken in goede banen te leiden. Dat is heel breed: van verzuim en medewerkersontwikkeling tot leiderschap en organisatieontwikkeling’’.

Voor het primair proces

Ik heb een heel zelfstandige functie met een zelfstandige adviesrol gekoppeld aan deze sector. Ik zorg dat ik gevoed word door alle ontwikkelingen die spelen bij de audiologische centra én bij de HR&D-afdeling. Ik werk bijvoorbeeld nauw samen met HR-collega’s van beleid, want HR-beleid wordt bij Kentalis altijd in samenspraak met het primair proces ontwikkeld. Dat vind ik ook echt de basis van de dienstverlening van HR&D.

Samenwerken aan mooie resultaten

Een vraagstuk of knelpunt bij de kop pakken en samen zorgen voor een mooi resultaat, voor verbetering. Dat geeft mij werkplezier. En die kans krijg ik hier vaak. Zo ben ik op dit moment bijvoorbeeld vanuit human resources en development (HR&D) betrokken bij het herinrichtingsproces van de planningsafdeling. In deze functie vind ik resultaatgerichtheid ook erg belangrijk. En communicatie natuurlijk: je moet goed in staat zijn om relaties op te bouwen en om uit te leggen waarom je iets vindt. Niet het beter willen weten, maar meedenken vanuit jouw rol.

Maatschappelijke bijdrage

Ik stel altijd de vraag: wat betekent dit voor de medewerker? Want als de medewerker zich gezien voelt, zich kan ontwikkelen en goed weet wat er wordt verwacht, draagt dat bij aan de zorg voor de cliënt. En daar draait het om. Daar wil ik, al is het misschien indirect, aan bijdragen. Aan die goede zorg voor onze cliënten. Daarom werk ik heel bewust bij Kentalis omdat ik de maatschappelijke bijdrage van Kentalis belangrijk vind.

Bouwen aan goed werkgeverschap

Een grotere organisatie brengt soms uitdagingen met zich mee. De vraag is dan: Hoe kan je ondanks alle processen, structuren en lijnen voortvarend te werk gaan? We zoeken mensen die daar creatief in zijn en die out of the box denken. En niet alleen vanwege de grootte van de organisatie, maar vooral ook omdat we bezig zijn met een professionaliseringsslag bij HR&D en er een hoop gebeurt binnen onze afdeling. De visie is er; we weten hoe wij willen bijdragen aan goed werkgeverschap bij Kentalis en zoeken leuke pro-actieve collega’s die willen meedenken en meebouwen. 

Nieuwe baan bij dezelfde organisatie

Ik werk nu negen jaar bij Kentalis en heb nooit ergers langer gewerkt. Dat komt omdat er hier veel mogelijkheden zijn. Ik werk nu voor de audiologische centra, maar je kunt als HR business partner ook werken voor onderwijs, wonen en dagbesteding of de extramurale zorg. Ik werkte hiervoor voor het onderwijs van Kentalis. De overstap naar zorg voelde echt als een nieuwe baan. Elke sector is zo anders: er spelen eigen vraagstukken en je hebt te maken met een andere cao. Dat maakt het heel interessant. En dan heb ik het nog niet eens over de losse projecten waar je aan kunt bijdragen, zoals de implementatie van nieuwe cao’s. Genoeg te doen en leren hier!

Word jij Annemaries collega? Bekijk hier de vacatures bij HR&D.