Kentalis Doetinchem Vondelstraat

Bij Kentalis Doetinchem Vondelstraat helpen we kinderen die (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Bij deze locatie geven we vroegbehandeling voor peuters en kleuters en groepsbehandeling voor kinderen en jongeren. We betrekken ouders altijd bij de behandeling.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS

Als een jong kind (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis heeft, is vroegbehandeling een belangrijke eerste stap. De medewerkers Kentalis Doetinchem Vondelstraat bekijken samen met ouders wat het kind nodig heeft om beter te leren communiceren en gaan daar vervolgens op een speelse, maar doelgerichte manier mee aan de slag. Het doel is dat het kind beter leert communiceren, meer zelfvertrouwen krijgt en het weer leuk vindt om van zich te laten horen. Ouders krijgen bovendien voorlichting over TOS en adviezen over het stimuleren van de taal- en spraakontwikkeling van hun kind.

Lees meer over vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS.

Groepsbehandeling in Doetinchem voor kinderen met TOS

Kinderen en jongeren die door hun taalontwikkelingsstoornis (TOS) sociaal-emotionele problemen hebben, kunnen bij Kentalis Doetinchem Vondelstraat terecht voor groepsbehandeling. Ze werken hier onder andere aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Lees meer over groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met TOS.

Dit maakt de locatie in Doetinchem uniek:

  • speciaal onderwijs en zorg onder één dak
  • één team van communicatiespecialisten
  • continu aandacht voor taal en communicatie
  • kleine groepen en veel persoonlijke aandacht
Vondelstraat 220
7002 AW
Doetinchem
026 352 59 50