Kentalis hostiebakkerij St. Michael

Op donderdag 27 mei 2021 zijn de laatste hosties door De Hostiebakkerij St. Michaël in Sint-Michielsgestel gebakken. Het was een unieke dagbestedingslocatie van Kentalis. Volwassenen die bijvoorbeeld doof zijn en een verstandelijke beperking hebben, bakten hier onder begeleiding en met veel plezier hosties voor kerken in allerlei landen.

Over De Hostiebakkerij St. Michaël

De hostiebakkerij St. Michael in Sint-Michielsgestel kent een heel lange historie. De Zusters van de Choorstraat in Den Bosch begonnen er 177 jaar geleden mee om wat geld bij te verdienen. Eerst in de kelder van het Instituut voor Doven. Later op het terrein aan de Theerestraat in het gebouw waar nu de technische dienst zit. En uiteindelijk werden alle werkzaamheden verplaatst naar het gebouw aan de Directeur van Beekstraat aan de overkant.

Nieuwe dagbesteding

‘Meer dan 75 jaar hebben we cliënten hier een mooie plek kunnen geven voor een waardevolle dagbesteding’, vertelt Sandra Beuving, lid raad van bestuur. ‘Gelukkig zijn voor alle vijf medewerkers en de tien cliënten een goede oplossingen gevonden. Voor de cliënten gaat daarbij nu alle aandacht uit naar een goede overgang naar hun nieuwe, passende dagbesteding. Dit in goed overleg met de ouders en naasten.’

Lees meer over onze andere dagbestedingsactiviteiten in de omgeving van Sint-Michielsgestel.

Dir. van Beekstraat 6
5271GM
Sint-Michielsgestel
073 558 84 33