Kentalis Mariëlla

Leerlingen met een communicatief meervoudige beperking (CMB) volgen bij Kentalis Mariëlla in Sint-Michielsgestel speciaal onderwijs (cluster 2). Dat doen ze in een veilige, voorspelbare en stimulerende omgeving. We streven ernaar dat iedere leerling zichzelf leert uiten en informatie leert verwerken in alledaagse situaties.

Voor leerlingen met CMB

Onze leerlingen zijn tussen de vier en twintig jaar en hebben een communicatief meervoudige beperking. Ze hebben een verstandelijke beperking en zijn slechthorend of doof of hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Veel leerlingen hebben ook gedragsproblemen, een vorm van autisme of andere beperkingen, zoals een lichamelijke beperking.

Over ons onderwijs

We houden rekening met het niveau en de beperkingen van leerlingen, maar kijken vooral naar hun talenten en mogelijkheden. We zoeken samen met de leerling en ouders naar de beste manier van communiceren. Het doel is dat je kind de wereld beter gaat begrijpen en contact kan maken met anderen. Ook hebben we veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en zelfstandigheid van je kind. De klassen zijn klein en het onderwijs is vaak een-op-een. Ons schoolgebouw is modern en speciaal aangepast voor onze leerlingen.

Maatwerk

Iedere leerling heeft andere mogelijkheden en beperkingen. Daarom kiezen wij niet voor één vaststaand onderwijsprogramma, maar maken we een individueel onderwijsplan voor je kind. We onderzoeken samen wat jouw kind nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen uiten en ontwikkelen.

Zorg en onderwijs

Veel leerlingen hebben tijdens schooltijd ook zorg nodig. Daarom werken onderwijs- en zorgmedewerkers van Kentalis bij onze school intensief samen.

Wil je meer informatie of een rondleiding?

Ben je benieuwd naar Kentalis Mariëlla? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Stuur een e-mail naar adm.mariella@kentalis.nl.

Om onderwijs te volgen op een speciale school is een onderwijsarrangement nodig. Voor vragen of meer informatie hierover kun je terecht bij aanmelding onderwijs.