'Als RIO-er ondersteun je eindgebruikers, los je storingen op en lever je producten uit'

Werken bij Kentalis ICT - Jeroen

Jeroen werkt al sinds 2008 als ICT-er. Voordat hij bij Kentalis aan de slag ging werkte hij onder meer bij verschillende overheidsorganisaties als ICT-er bij de helpdesk en servicedesk. Sinds januari 2016 werkt hij als Regionale ICT Ondersteuner bij Kentalis. Jeroen: “Als RIO-er werk je in de ICT Buitendienst. Je ondersteunt onder meer de eindgebruikers, lost storingen op, richt werkplekken in en levert producten uit zoals iPads, mobiele telefoons, en laptops. Een hele leuke en afwisselende baan dus.” 

Kentalis spreekt mij als slechtorende natuurlijk aan

Jeroen: “Ik heb een gehoorbeperking. Een vriend van mij in de dovenwereld plaatste een vacature van Kentalis, waarin ICT-ers werden gezocht. Als oud leerling was ik al bekend met Kentalis. Ik wist ook hoe het bedrijf zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een grote organisatie. Het is een onderneming die als doel heeft om cliënten met een gehoor- of spraakbeperking optimaal te begeleiden en ondersteunen op het gebied van onderwijs en zorg. Dat spreekt mij als slechthorende natuurlijk aan. Ik heb er gesolliciteerd en werd aangenomen.” 

Indirect dragen wij als ICT'ers bij aan betere zorg en beter onderwijs

“Het is heel bijzonder dat wij een organisatie hebben, waarbij zorg en onderwijs bij elkaar zitten. Wij proberen iedereen daarbij zoveel mogelijk te ontzorgen. Heb je een storing, dan kun je even bellen met de servicedesk van ICT. Dat geldt ook voor bestellingen of het inrichten van werkplekken. Wij streven ernaar alle medewerkers optimaal te ondersteunen. Je zou dus kunnen zeggen: indirect dragen wij als ICT-ers dus bij aan betere zorg en beter onderwijs.”

Het is belangrijk dat het netwerk stabiel is

Jeroen: “Je moet er voor zorgen dat de basisinfrastructuur goed is en het netwerk stabiel. Zodat mensen er probleemloos gebruik van kunnen maken. Dat begint met een goede voorbereiding en inventarisatie van de wensen. Stel dat een school zegt: ik wil graag 100 iPads. Dan zal je er voor moeten zorgen dat het netwerk geschikt is om al die iPads te ondersteunen.” 

Binnen Kentalis kun je je uitstekend ontwikkelen

“Om te beginnen wissel je kennis uit met collega’s. Daar leer je misschien nog wel het meeste van. In 2017 heb ik de 2-delige Microsoft Windows 10 cursus gevolgd. Daarna heb ik online cursussen gevolgd via het zogenoemde Total Access pakket van Global Knowledge. Dat geeft je toegang tot een breed aanbod aan ICT-skills zoals Linux, Cisco en ITIL. Ik heb de ambitie om me verder te ontwikkelen en heb op mijn ‘to do list’ het volgen van nieuwe cursussen en een nieuwe ICT opleiding staan.”      

E-ducation: een schoolvoorbeeld van een mooi project

“In 2016 is er een nieuw project gestart: E-ducation. Eén school werd als ICT-voorbeeldschool ingericht. Daarbij werkten wij samen met netwerkbeheer en leveranciers. We hebben iPads en laptops uitgeleverd, de werkplekken ingericht en kleine storingen opgelost. Zo hebben we als één team een optimale nieuwe werkomgeving gecreëerd. Heel leuk om daaraan je bijdrage te leveren.”

Als ICT-er bij Kentalis heb je een uitdagende en bijzondere rol. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel naar al onze  ICT-vacatures.