'Ik heb snel een stap kunnen maken naar een rol die goed bij mij past'

Werken bij Kentalis ICT - Hanny

Hanny werkt al sinds 1992 in een combinatie van zorg en ICT. Zowel bij zorginstellingen als bij commerciële bedrijven. Daar heeft zij diverse rollen gehad, waardoor zij een breed profiel heeft binnen ICT en zorg. In februari 2021 is zij gestart als projectleider bij Kentalis. Sinds 1 juli is zij informatiemanager. Hanny: “Ik heb snel een stap kunnen maken naar een rol die goed bij mij past. Je ziet dus dat Kentalis de mogelijkheid biedt om naar een passende functie door te stromen.”

Waarom heb je voor Kentalis gekozen?

Hanny: “In deze fase van mijn carrière wilde ik heel graag uit de commercie en weer binnen een echte zorginstelling werken. Ik voel me verbonden met de doelgroep. Ik werd gevraagd door een oud collega die al een jaar eerder naar Kentalis was gegaan. Hier heb ik echt het gevoel dat je iets kunt betekenen en echt wel het verschil kunt maken door alle ervaring die je hebt opgedaan.”

Als de informatievoorziening niet functioneert, ligt het primaire proces ook plat

“Met ICT faciliteer je het primaire proces in de zorg en zorg je dat dit zo optimaal mogelijk kan functioneren. Je bent eigenlijk een beetje op de achtergrond aanwezig, maar je weet wel hoe belangrijk het is. Want als de automatisering of de informatievoorziening niet functioneert, dan ligt het primaire proces ook plat.” 

Meewerken aan het moderniseren en implementeren van het cliëntendossier

Hanny der Kinderen: “Samen met een leverancier zijn we voor de audiologische centra een elektronisch cliëntendossier aan het bouwen dat voldoet aan de huidige eisen en wensen. Daarmee beogen we een forse moderniseringsslag te maken ten opzichte van de huidige oplossing. Dan merk je dat er weinig verkrijgbaar is op de markt. Het plan is om dit nieuwe cliëntendossier volgend jaar te implementeren. Het is leuk, maar ook een hele uitdaging, om samen te bedenken hoe zo’n dossier, zo’n systeem, eruit moet gaan zien.”

Je kunt datgene doen waarin jij je expertise kwijt kunt

“Kentalis is echt een organisatie in beweging. Ik ben zelf snel doorgestroomd. Als projectleider nam ik deel aan ‘het basis op orde programma’. Een groot programma, waarbij de basis van alle ondersteunende diensten onder de loep wordt genomen. Niet alleen ICT, maar bijvoorbeeld ook financiën en HR personeelssystemen. Daardoor ontstaan er kansen om datgene te doen waarin jij je expertise kwijt kunt en het beste een bijdrage kunt leveren. Ik help bijvoorbeeld om sturing te geven aan de architectuur-afdeling. Daardoor kunnen mensen die nu bij ICT op de infrastructuur-afdeling werken ook meewerken aan architectuur. Daarmee verdiepen en verbreden ze hun kennis. En daardoor krijgen ze ook weer mogelijkheden om door te groeien.”

ICT wordt steeds belangrijker binnen Kentalis

“ICT zit overal in. Ik ben bijvoorbeeld ook betrokken bij een vooronderzoek om de telefonievoorziening te vervangen. Als informatiemanager denk je erover na wat nodig is als organisatie om nog beter bereikbaar te zijn voor de klanten en de medewerkers onderling. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen, dat door corona een enorme vlucht heeft genomen. Door ICT pragmatisch in te zetten kan het altijd slimmer en goedkoper. Iedereen pakt daarin zijn eigen rol. Binnen Kentalis zijn er veel kansen. Het is een hele warme organisatie. Ik heb het hier zeer naar mijn zin. En je weet waar je het voor doet binnen een zorgorganisatie.”

Als ICT-er bij Kentalis heb je een uitdagende en bijzondere rol. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel naar onze  ICT-vacatures.