'Ik maakte de overstap naar Kentalis omdat ik me daar meer kon ontwikkelen'

Werken bij Kentalis ICT - Naomi

Naomi studeerde communicatie- en informatiewetenschappen en volgde aansluitend een 2-jarig Traineeship Informatiemanagement. Vervolgens werkte zij 2½ jaar als applicatiebeheerder bij een gemeente. Naomi: “In april 2021 maakte ik de overstap naar Kentalis omdat ik me daar meer kon ontwikkelen.” 

Je leidinggevende ondersteunt je in je persoonlijke ontwikkeling

Naomi: “Ik wilde en wil me graag ontwikkelen in de richting van het informatiemanagement. Wat mij heel erg aanspreekt bij Kentalis is dat het een grote organisatie is met veel doorgroeimogelijkheden. Al tijdens mijn sollicitatie heb ik gesproken over een persoonlijk ontwikkelplan voor de komende 2 à 3 jaar. Daarbij kijkt mijn leidinggevende waar mijn interesses liggen en hoe zij mij kan ondersteunen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zodat je over een jaar of 2 à 3 naar de volgende functie kan doorstromen. Dus dat was meteen heel veel perspectief. En dat vond ik heel prettig. Want dan werk je ergens naar toe.”

Wij zijn een hele belangrijke schakel om de processen te verbeteren

“Als ICT-ers zijn we een spin in het web. Want we vormen een schakel tussen de organisatie en ICT. De bedrijfsvoering is er heel erg van afhankelijk. Wij zijn nu aan het kijken hoe we een Business Intelligence applicatie kunnen implementeren in de organisatie. Hoe wij de informatie van cliënten, behandelingen en financiële processen die wij verzamelen in onze systemen kunnen laten werken in stuurinformatie, rapporten en lijsten. Zodat daar weer op gestuurd kan worden en we de bedrijfsvoering efficiënter kunnen maken en de dienstverlening kunnen verbeteren. Dus in die zin zijn wij een hele belangrijke schakel om de kwaliteit van primaire processen te waarborgen en te verbeteren. En dat vind ik het leuke en uitdagende hieraan.”  

Registreren is vooruitzien

“Als applicatiebeheerders moeten wij ook kennis hebben van de processen. Want daardoor kunnen wij meedenken en adviseren hoe medewerkers hun activiteiten het beste kunnen registreren. Wij adviseren bijvoorbeeld ook over het aanbesteden en afstoten van bepaalde functionaliteiten. Want wij hebben een kort lijntje met de leverancier. En wij weten wat meer over de voor- en nadelen van bepaalde applicaties of bepaalde functionaliteiten. Dus daar spelen we wel een belangrijke rol.” 

Veel doorstroommogelijkheden

“Kentalis heeft ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Dat merk je aan alles. Als ik een verdiepende cursus wil volgen in BI, dan mag dat. Of ze benaderen mij voor een project dat op de plank ligt waar ik veel van kan leren. Daarnaast zijn er veel doorstroommogelijkheden. Als ze zien dat je ergens goed in bent en dat daar ook jouw interesse en passie ligt, dan kijken ze of jij een dergelijke rol bij ons kan gaan vervullen.”   

Mooie oogst

“Sinds mei 2021 heb ik meegewerkt aan het BI-project, waarbij we dashboards en rapporten aan het maken zijn. Daarnaast heb ik gewerkt aan het opzetten van een kennisbank voor eindgebruikers, om standaardoplossingen aan te bieden op een centrale plek. Het doel daarvan is om de eindgebruiker wat meer zelfvoorzienend en zelfredzaam te maken. Die kennisbank staat nu op het intranet.”  

Als ICT-er bij Kentalis heb je een uitdagende en bijzondere rol. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel naar onze  ICT-vacatures.