Kentalis Hoensbroek

Bij Kentalis Hoensbroek helpen we kinderen en jongeren die door hun taalontwikkelingsstoornis (TOS) veel moeite hebben met communiceren. Ze krijgen bij Kentalis Hoensbroek de (groeps)behandeling die ze nodig hebben. Een van de doelen is dat communiceren weer leuk wordt.

Vroegbehandeling TOS in Hoensbroek

Als een jong kind (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis heeft, is vroegbehandeling vaak een belangrijke eerste stap. De medewerkers van Kentalis Hoensbroek bekijken samen met ouders wat het kind nodig heeft om beter te leren communiceren en gaan daar vervolgens op een speelse, maar doelgerichte manier mee aan de slag. Het doel is dat het kind beter leert communiceren, meer zelfvertrouwen krijgt en leert omgaan met anderen. Ouders krijgen bovendien voorlichting over TOS en adviezen over het stimuleren van de taal- en spraakontwikkeling van hun kind. 

Lees meer over de vroegbehandeling voor jonge kinderen met TOS.

Behandeling voor kinderen en jongeren met TOS

Kinderen en jongeren die door hun taalontwikkelingsstoornis (TOS) sociaal-emotionele problemen hebben, kunnen bij Kentalis Hoensbroek terecht voor groepsbehandeling. Ze oefenen samen met de behandelaars en leeftijdsgenoten de situaties die ze lastig vinden. Ook werken ze aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. 

Lees meer over onze behandeling voor kinderen en jongeren met TOS.

Groenenweg 3
6432HG
Hoensbroek
045 563 23 40