Kentalis Tilburg Sinopelstraat

Heeft je peuter of kleuter (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS)? Bij Kentalis Tilburg aan de Sinopelstraat bieden we vroegbehandeling voor kinderen met TOS. We werken aan de taal- en spraakontwikkeling van je kind, beantwoorden je vragen en leren je hoe je je kind aanmoedigt om thuis meer te praten.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS

Peuters en kleuters leren bij de vroegbehandeling beter communiceren. De medewerkers van Kentalis Tilburg Sinopelstraat stimuleren de taal- en spraakontwikkeling van de kinderen op verschillende manieren. Omdat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) zich bij ieder kind anders uit, gaat het om vroegbehandeling op maat. De vroegbehandeling kan onder andere bestaan uit logopedie (een-op-een), groepsbehandeling en cursussen en bijeenkomsten voor ouders. Ouders leren veel over de gevolgen van TOS en het stimuleren van de taal- en spraakontwikkeling.

Lees meer over vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS.

Groepsbehandeling en individuele behandeling voor kinderen & jongeren met TOS

Soms lopen kinderen of jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) tegen nieuwe vragen en problemen aan. Ze vinden het bijvoorbeeld moeilijk om vrienden te maken, te praten in een groep of om hulp te vragen. Bij Kentalis Tilburg hebben we speciale behandelgroepen voor deze kinderen en jongeren. Ze werken op een veilige en leuke manier aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Ook bieden we individuele behandeling. Je kind oefent samen met de therapeut nieuwe situaties en vaardigheden.

Lees meer over groepsbehandeling en individuele behandeling voor kinderen & jongeren met TOS

Sinopelstraat 1
5044 KP
Tilburg
013 580 01 77