Kentalis Tilburg Sinopelstraat

Bij Kentalis Tilburg Sinopelstraat helpen we peuters en kleuters die (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Zij kunnen hier terecht voor vroegbehandeling. Ook heeft deze locatie in Tilburg een speciale communicatie plus-groep voor kinderen die TOS hebben en achterlopen op een ander ontwikkelingsgebied. 

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS

Peuters en kleuters leren bij de vroegbehandeling beter communiceren. De medewerkers van Kentalis Tilburg Sinopelstraat stimuleren de taal- en spraakontwikkeling van de kinderen op verschillende manieren. Omdat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) zich bij ieder kind anders uit, gaat het om vroegbehandeling op maat. De vroegbehandeling kan onder andere bestaan uit logopedie (een-op-een), groepsbehandeling en cursussen en bijeenkomsten voor ouders. Ouders leren veel over de gevolgen van TOS en het stimuleren van de taal- en spraakontwikkeling.

Lees meer over vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS.

Communicatie plus in Tilburg

We hebben bij deze locatie in Tilburg ook een speciale vroegbehandelingsgroep voor kinderen die moeite hebben met communiceren, maar ook op een ander ontwikkelingsgebied achterlopen. “Het belangrijkste doel is dat communiceren weer leuk wordt voor de kinderen", legt pedagogisch behandelaar Matté Schroder uit. "We richten ons in de behandeling vooral op communicatieve voorwaarden en de communicatieve ontwikkeling. Wat gebeurt er in de wereld om je heen? Hoe heb je eigenlijk interactie met iemand? En wat heb jij nodig om te communiceren?”

Sinopelstraat 1
5044 KP
Tilburg
013 580 01 77