Kentalis wonen Sint-Michielsgestel

In Sint-Michielsgestel heeft Kentalis speciale woongroepen (24-uurszorg) voor ongeveer honderd (jong)volwassenen die doofblind zijn of een communicatief meervoudige beperking (CMB) hebben. De bewoners krijgen hier specialistische behandeling op maat.

Uniek wooncomplex

Het wooncomplex ‘Het Carré’ is modern en speciaal ontworpen voor bewoners die bijvoorbeeld gehoorverlies hebben of doofblind of prikkelgevoelig zijn. Dit draagt bij aan hun welzijn en woonplezier. Er is bijvoorbeeld rekening gehouden met de akoestiek en lichtinval. Iedere bewoner heeft een eigen slaap- en zitruimte en sanitaire ruimte. Ook zijn er gezamenlijke binnen- en buitenruimten.

Lees meer over de behandeling voor mensen met doofblindheid en de behandeling voor mensen met CMB.

Vrije tijd en dagbesteding

Op het terrein ligt ook het Dorpshuis, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor de bewoners. Ook organiseert Kentalis in de omgeving verschillende dagbestedingsactiviteiten

'De woongroep is hun thuis'

Een cliënt die glimlacht, vrolijk klapt of tevreden gaat slapen. Pedagogisch behandelaar Anita van Zutphen geniet van haar werk bij een woongroep van Het Carré in Sint-Michielsgestel, vooral als ze haar cliënten gelukkig kan maken. ‘Ik vind het heerlijk als zij de dag fijn doorkomen, de wereld beter begrijpen en het gewone leven kunnen ervaren.” Lees het interview.

Theerestraat 44
5271GD
Sint-Michielsgestel
073 558 84 11