Kentalis De Cirkelboog Enschede

Bij Kentalis De Cirkelboog in Enschede helpen we kinderen en jongeren die door hun gehoorverlies of taalontwikkelingsstoornis (TOS) veel moeite hebben met communiceren. Zij kunnen bij De Cirkelboog in Enschede terecht voor onder andere vroegbehandeling, naschoolse groepsbehandeling en aanvullende therapie. Ook hebben we een Spraak & Taal Ambulatorium in Enschede.

Vroegbehandeling in Enschede

Als een jong kind gehoorverlies of (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis heeft, is vroegbehandeling een belangrijke eerste stap. De medewerkers van De Cirkelboog onderzoeken eerst wat het kind nodig heeft om beter te leren communiceren en gaan daar vervolgens op een speelse, maar doelgerichte manier mee aan de slag, individueel en/of in groepsverband. Het doel is dat het kind beter leert communiceren, meer zelfvertrouwen krijgt en het weer leuk vindt om van zich te laten horen. Lees meer over vroegbehandeling voor kinderen die TOS hebben en vroegbehandeling voor kinderen met gehoorverlies.

Naschoolse groepsbehandeling in Enschede

Soms lopen kinderen of jongeren die gehoorverlies of TOS hebben vast als ze wat ouder worden. Ze vinden het bijvoorbeeld erg moeilijk om vrienden te maken, te praten in een groep of om hulp te vragen. Bij De Cirkelboog in Enschede hebben we speciale behandelgroepen voor deze kinderen en jongeren (tussen de vijf en achttien jaar). Ze werken hier op een veilige en leuke manier aan hun sociale vaardigheden. We zien dat kinderen en jongeren met gehoorverlies of TOS veel van elkaar leren en elkaar ook goed begrijpen, wat heel waardevol is voor de behandeling. 

“De kinderen die bij de naschoolse groepsbehandeling komen, voelen zich vaak heel onbegrepen”, legt pedagogisch behandelaar Rob Janssen uit. “Ze weten niet precies wat er misgaat, maar missen de aansluiting bij leeftijdsgenootjes, omdat overal taal voor nodig is." Lees het hele verhaal over de naschoolse groepsbehandeling.

Spraak & Taal Ambulatorium aan de Nassaustraat

Ook is er een Spraak & Taal Ambulatorium in Enschede. Let op! Deze vind je aan de Nassaustraat 20. Bij het Spraak & Taal Ambulatorium bieden we een kortdurende, intensieve vorm van onderzoek en behandeling.

Cromhoffsbleekweg 138
7513 EW
Enschede
053 434 53 11