Vroegbehandeling voor peuters en kleuters met gehoorverlies

Voor sommige slechthorende en dove kinderen is onze behandelgroep heel geschikt. Je kind leert in een kleine groep communiceren, bijvoorbeeld met woorden en gebaren. Zelfvertrouwen en zelfredzaamheid zijn ook belangrijke thema´s. In sommige steden noemen we deze groep ‘De Taaltrein’ of vroegbehandeling.

Veilige groep

De taalontwikkeling van je kind wordt bij de behandelgroep op een speelse manier gestimuleerd. De groep is klein en de sfeer gemoedelijk. We vinden het namelijk belangrijk dat je kind zich hier veilig en thuis voelt. We spreken van tevoren af hoe vaak en wanneer je kind naar de groep komt. De medewerkers weten veel van gehoorverlies, Nederlandse Gebarentaal, Dovencultuur en hoorhulpmiddelen.

Moeite met taal

Kinderen horen overal gesprekken: thuis, in de supermarkt, op de televisie. Zo leren ze taal. Slechthorende en dove kinderen hebben vaak moeite met het leren van taal, omdat ze veel informatie missen. Daarom is het belangrijk dat we de taalontwikkeling extra stimuleren.

Heb je vragen of wil je advies? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en locaties. Lees ook hoe je je kind kunt aanmelden voor onze zorg.