Kentalis Goes

Bij Kentalis Goes helpen we kinderen en jongeren die door hun gehoorverlies of taalontwikkelingsstoornis (TOS) veel moeite hebben met communiceren. Peuters en kleuters kunnen bij Kentalis Goes in Zeeland terecht voor vroegbehandeling. Voor kinderen en jongeren bieden we groepsbehandeling. We werken aan de communicatieve ontwikkeling en het zelfvertrouwen van de kinderen.

Vroegbehandeling voor peuters en kleuters

De vroegbehandeling bij Kentalis Goes is bedoeld voor kinderen tot vijf jaar die gehoorverlies of (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis hebben. Zij leren hier communiceren - in een veilige omgeving en op een speelse manier. De kinderen leren bovendien omgaan met leeftijdsgenootjes en hun gevoelens te uiten. Ouders krijgen voorlichting over TOS en leren hoe zij de taal- en spraakontwikkeling thuis verder kunnen stimuleren.

Lees meer over de vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS of de vroegbehandeling voor peuters en kleuters met gehoorverlies

Communicatie Plus

Heeft je kind naast een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of gehoorverlies een ontwikkelingsachterstand? Bij de Communicatie Plus groep leren we je kind zich te uiten en zorgen we dat hij zich begrepen voelt.

Groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met TOS

Kinderen en jongeren die TOS hebben, lopen soms tegen nieuwe vragen en problemen aan. Ze vinden het bijvoorbeeld lastig om voor zichzelf op te komen of om vrienden te maken. Bij Kentalis Goes kunnen zij terecht voor hulp in de vorm van groepsbehandeling. Samen met de behandelaars en leeftijdsgenoten die ook TOS hebben, oefenen ze lastige situaties en sociale vaardigheden. Zo worden ze weerbaarder en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Lees meer over groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met TOS.

Schaepmanstraat 21
4463SC
Goes
0113 27 33 66