Kentalis Utrecht Van Vollenhovenlaan

Bij Kentalis Utrecht Van Vollenhovenlaan geven we vroegbehandeling aan jonge kinderen die (waarschijnlijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Ook zijn we er voor peuters en kleuters die TOS én een ontwikkelingsachterstand hebben. We werken aan de taal- en spraakontwikkeling, beantwoorden je vragen en leren je hoe je je kind aanmoedigt om thuis meer te praten. Ook is er in Utrecht een Spraak & Taal Ambulatorium (STA). Hier helpen we kinderen en jongeren met TOS die vastlopen in hun ontwikkeling.

Vroegbehandeling voor jonge kinderen met TOS

Heeft je kind waarschijnlijk TOS? Dan bekijken we samen wat je kind nodig heeft om beter te leren communiceren. Het doel van onze vroegbehandeling is dat communiceren weer leuk wordt. Je kind krijgt individuele logopedische behandeling en we bekijken of behandeling in een groep jouw kind kan helpen. Lees meer over onze vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS.

Vroegbehandeling 'Communicatie Plus'

Heeft je kind TOS en een ontwikkelingsachterstand, dan kan dat veel frustratie en communicatieproblemen veroorzaken. We hebben in Utrecht een speciale vorm van vroegbehandeling voor deze kinderen: Communicatie Plus. Het doel is dat je kind zich leert uiten en zich begrepen voelt en dat jullie elkaar nog beter gaan begrijpen. Lees meer over onze Communicatoe Plus-groepen.

SPRAAK & TAAL AMBULATORIUM IN UTRECHT

Soms loopt een kind met TOS vast en is niet duidelijk hoe het verder moet. En hoe anderen kunnen helpen. Bij het Spraak & Taal Ambulatorium (STA) in Utrecht gaan we in zulke situaties samen op zoek naar antwoorden en oplossingen. We bieden een kortdurende, intensieve vorm van onderzoek en behandeling. Zo zoeken we samen op een positieve manier uit wat er aan de hand is en wat het kind nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. Het Spraak & Taal Ambulatorium in Utrecht heeft een multipoli en een fonopoli.

Het communicatie behandelteam

Als je vastloopt op school, thuis of op het werk kan het moeilijk zijn om de negatieve spiraal te doorbreken. Het Communicatie Behandelteam (CBT) biedt maatwerk aan kinderen, jongeren en volwassenen met een communicatief meervoudige beperking. Het CBT biedt ondersteuning om de communicatie te verbeteren en te verstevigen, zodat een kind of cliënt op zijn eigen manier kan communiceren en deelnemen aan de maatschappij.  We kijken naar de mogelijkheden en die van de omgeving. Elkaar begrijpen is het uitgangspunt.

Van Vollenhovenlaan 659-661
3527 JP
Utrecht
030 275 33 30