TOS & behandeling

Heeft je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS)? Dan kun je bij Kentalis terecht voor behandeling op maat. We werken samen aan de taal- en spraakontwikkeling én het zelfvertrouwen van je kind. Met als doel: ervoor zorgen dat je kind zich goed kan ontwikkelen en dat communiceren weer leuk wordt.

Voorbeelden van behandeling

  • Een-op-een behandeling voor kinderen en jongeren
  • Groepsbehandeling voor kinderen en jongeren
  • Cursussen en bijeenkomsten voor ouders
  • Behandeling thuis
  • Coaching van professionals

Vroegbehandeling voor peuters en kleuters

Het is belangrijk dat we kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) zo snel mogelijk helpen en de taal- en spraakontwikkeling stimuleren. De taal- en spraakontwikkeling is namelijk het sterkst tot ongeveer het zevende levensjaar. Daarom bieden we speciale behandeling voor peuters en kleuters met TOS.

Een jongen en behandelaar spelen een spel

Behandeling voor kinderen en jongeren

Is je kind of tiener bijvoorbeeld erg onzeker door zijn of haar taalontwikkelingsstoornis? Dan kunnen wij je kind helpen. We bieden onder andere naschoolse groepsbehandeling en individuele behandeling voor kinderen en jongeren met TOS. We werken onder andere aan de communicatie en het zelfvertrouwen van je kind.

Samen met ouders

Als ouder ken je je kind het beste. Daarom werken we graag nauw samen. We luisteren naar je zorgen en ideeën en wisselen informatie uit, bijvoorbeeld via een digitaal schriftje. Ook delen we steeds met elkaar wat je kind oefent en leert: thuis en tijdens de behandeling. Zo weten we precies waar we bij kunnen aansluiten. Samen halen we meer uit de behandeling!

Informatie over TOS & ouderbijeenkomsten

Als ouder krijg je veel informatie over TOS. En je leert hoe je de taal- en spraakontwikkeling van je kind stimuleert in dagelijkse situaties. Aan het begin van de behandeling volg je een online-cursus over TOS en we nodigen je uit voor ouderbijeenkomsten. Natuurlijk is er tijdens de behandeling ook veel ruimte om vragen te stellen.

Ben je benieuwd of je kind in aanmerking komt voor onze behandeling? Of wil je je kind aanmelden? Lees hoe aanmelden voor zorg bij Kentalis werkt.