Vroegbehandeling CMB & TOS

Als je peuter of kleuter naast een taalontwikkelingsstoornis (TOS) een ontwikkelingsachterstand heeft, kan dat veel frustratie en communicatieproblemen veroorzaken. Het belangrijkste is dat je kind zich leert uiten en begrepen voelt. En dat jullie elkaar beter gaan begrijpen. Dat is het doel van de vroegbehandeling (Communicatie Plus) van Kentalis. We werken hier op een veilige en speelse manier aan, thuis en in een speciale behandelgroep.

Vroegbehandeling kan bestaan uit:

  • individuele logopedie
  • behandeling aan huis
  • groepsbehandeling
  • cursussen en bijeenkomsten voor ouders
Vroegbehandeling CMB & TOS (Communicatie Plus)

Met plezier communiceren

Het belangrijkste doel van de vroegbehandeling is dat communiceren weer leuk wordt en dat jullie elkaar beter gaan begrijpen. Ook krijg je meer duidelijkheid over de oorzaak van de communicatieproblemen en stimuleren we de communicatieve ontwikkeling.

Leren in een veilige groep

Onderdeel van de vroegbehandeling is dat je kind vier ochtenden per week naar een vroegbehandelingsgroep (Communicatie Plus) komt. Op een veilige en speelse manier stimuleren we hier de communicatieve ontwikkeling van de kinderen. We gebruiken ook pictogrammen, foto’s, lichaamstaal en gebaren, omdat de peuters en kleuters zo beter begrijpen wat er wordt gezegd en zich beter leren uiten. Alle kinderen in deze groepen hebben een achterstand in hun communicatieve ontwikkeling en op andere ontwikkelingsgebieden.

Wat heeft jouw kind nodig?

“We richten ons in de behandeling vooral op communicatieve voorwaarden en de communicatieve ontwikkeling", vertelt pedagogisch behandelaar Matté Schroder. "Wat gebeurt er in de wereld om je heen? Hoe heb je eigenlijk interactie met iemand? En wat heb jij nodig om te communiceren? We zoeken naar ingangen bij de kinderen. Wat vindt het kind leuk? Dat kan bijvoorbeeld het leeg laten lopen van een ballon zijn. Als je aansluit bij de interesse van het kind, is de kans op contact het grootst." Lees het hele interview met Matté.

Lees hoe je je kind kunt aanmelden voor onze vroegbehandeling. We hebben groepen door heel Nederland. Bekijk de locaties.