Kentalis Venlo-Blerick

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een sterk verminderd gehoor hebben, kunnen bij Kentalis in Venlo-Blerick terecht voor onderzoek en behandeling.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS

Samen kijken we wat je kind nodig heeft om beter te leren communiceren. Communiceren wordt weer leuk! Als ouder heb je een belangrijke rol bij het stimuleren van de taalontwikkeling. Ook krijgt je kind individuele logopedische behandeling en bekijken we of behandeling in een groep nodig is. Lees meer over vroegbehandeling voor peuters en kleuters met TOS.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met gehoorverlies

We bespreken eerst je vragen en wat je kind nodig heeft. Daarna maken we een plan en gaan we aan de slag. We hebben veel kennis van slechthorendheid en doofheid en alle medewerkers kunnen gebaren (Nederlandse Gebarentaal en Nederlands ondersteund met gebaren). Ook gebruiken we lichaamstaal, mimiek, pictogrammen, foto's en werken we themagewijs aan de taalontwikkeling. Lees meer over onze vroegbehandeling voor peuters & kleuters met gehoorverlies.

Spraak & Taal Ambulatorium

Loopt een kind vast, leven er nog veel vragen, is de diagnose moeilijk te stellen of is niet duidelijk welke behandeling een kind nodig heeft? Dan kan het kind terecht bij het Spraak & Taal Ambulatorium voor een kortdurende, intensieve vorm van onderzoek en behandeling. We onderzoeken wat er aan de hand is en wat een kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het ambulatorium in Venlo-Blerick heeft een fonopoli en een monopoli. De fonopoli is voor kinderen die moeite hebben met het vormen van klanken (fonologie). De multipoli is er voor kinderen en jongeren die problemen hebben met taal en spraak én met de vaardigheden die je nodig hebt om (taal) te leren, zoals aandacht en planning.

Hulp voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren tot 23 jaar kunnen bij Kentalis werken aan hun zelfvertrouwen, weerbaarheid en sociale vaardigheden. Ze volgen bijvoorbeeld intensieve groepsbehandeling of individuele therapie. Ook leren omgaan met je gehoorverlies of TOS is een belangrijk thema. We werken intensief samen met ouders.

Ook voor ouders

We betrekken ouders altijd bij de behandeling. Je krijgt advies, antwoorden en voorlichting. Je leert bijvoorbeeld hoe je je kind thuis kunt helpen.

Albert Verweystraat 2
5921AZ
Venlo-Blerick
077 397 99 10