Kentalis Venlo-Blerick

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben een sterk verminderd gehoor hebben, kunnen bij Kentalis in Venlo terecht voor onderzoek en behandeling. Kentalis heeft ook nog een locatie in Venlo Blerick.

 

Leren communiceren bij de vroegbehandeling

Bij de vroegbehandeling leren peuters en kleuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of gehoorverlies communiceren. Terwijl je kind speelt, leert hij of zij nieuwe woorden, gebaren en vaardigheden.

Spraak en Taal Ambulatorium

Loopt een kind vast, leven er nog veel vragen, is de diagnose moeilijk te stellen of is niet duidelijk welke behandeling een kind nodig heeft? Dan kan deze terecht bij het Spraak en Taal Ambulatorium voor een kortdurende, intensieve vorm van onderzoek en behandeling. We onderzoeken wat er aan de hand is en wat een kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. In Venlo-Blerick is er ook een fonopoli voor kinderen met fonologische problemen (vormen van klanken).

Hulp voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren tot 23 jaar kunnen bij Kentalis werken aan hun zelfvertrouwen, weerbaarheid en sociale vaardigheden. Ze volgen bijvoorbeeld intensieve groepsbehandeling of individuele therapie. Ook leren omgaan met je gehoorverlies of TOS is een belangrijk thema. We werken intensief samen met ouders.

Ook voor ouders

We betrekken ouders altijd bij de behandeling. Je krijgt advies, antwoorden en voorlichting. Je leert bijvoorbeeld hoe je je kind thuis kunt helpen.

 

Albert Verweystraat 2
5921AZ
Venlo-Blerick
077 397 99 10