Kentalis Zwolle

Bij Kentalis Zwolle geven we vroegbehandeling voor peuters die vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Ook kunnen kinderen en jongeren die gehoorverlies of TOS hebben, bij deze locatie terecht voor intensieve groepsbehandeling. De lokalen van de verschillende behandelgroepen zijn gevestigd in Kentalis De Enkschool.

De Taaltrein in Zwolle voor peuters met TOS

Als een peuter waarschijnlijk een taalontwikkelingsstoornis heeft, is vroegbehandeling een belangrijke eerste stap. De medewerkers van onze locatie in Zwolle onderzoeken wat het kind nodig heeft om beter te leren communiceren en gaan daar vervolgens op een speelse, maar doelgerichte manier mee aan de slag. Het doel is dat het kind beter leert communiceren, meer zelfvertrouwen krijgt en het weer leuk vindt om van zich te laten horen. De vroegbehandeling in Zwolle noemen we ook wel 'De Taaltrein'. Lees meer over de vroegbehandeling voor kinderen met TOS.

Groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met TOS of gehoorverlies

Soms lopen kinderen of jongeren die slechthorend of doof zijn of die TOS hebben tegen nieuwe vragen en problemen aan. Ze vinden het bijvoorbeeld moeilijk om vrienden te maken, te praten in een groep of om hulp te vragen. Bij Kentalis Zwolle hebben we speciale behandelgroepen voor deze kinderen en jongeren. Ze werken op een veilige en leuke manier aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Tijdstip van de intensieve groepsbehandeling

  • Voor kinderen en jongeren met TOS: dinsdag, woensdag, en donderdag na schooltijd. 
  • Voor slechthorende en dove kinderen: maandag en vrijdag na schooltijd.

Lees meer over onze behandeling voor kinderen en jongeren met TOS en over de behandeling voor slechthorende en dove kinderen en jongeren.

Jan Buschstraat 6
8022DZ
Zwolle
038 455 44 00