Gehoorverlies & behandeling

Ouders hebben vaak veel vragen en zorgen als zij te horen hebben gekregen dat hun kind slechthorend of doof is. Wat betekent het voor de toekomst? Hoe communiceer ik met mijn kindje? We bieden zorg op maat voor jonge kinderen en hun ouders. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor vroegbehandeling.

Hulp voor kinderen tot vijf jaar

We bieden zorg op maat voor jonge kinderen en hun ouders. Er is van alles mogelijk: van ondersteuning thuis vanaf de babytijd tot groepsbehandeling voor peuters en kleuters. Bij de groepsbehandeling leert je kind in een kleine groep communiceren, bijvoorbeeld met woorden en gebaren. Is je kind doof? Dan besteden we veel aandacht aan Dovencultuur en Nederlandse Gebarentaal.

Gehoor en zorg

Hulp voor kinderen en jongeren

Als je kind ouder wordt, hebben jullie waarschijnlijk nieuwe vragen. Misschien heeft je zoon of dochter weinig zelfvertrouwen of moeite met sociale situaties. We bieden hulp op maat. Je kind kan bijvoorbeeld onze groepsbehandeling volgen. Het doel is dat je kind zich goed voelt, zich kan ontwikkelen, leert omgaan met het gehoorverlies en meer zelfvertrouwen krijgt. 

Behandeling met verblijf

Soms is er al veel geprobeerd en ingezet, maar blijven de spanningen en problemen thuis bestaan. Dan kan behandeling met verblijf een goede optie zijn. Je kind verblijft tijdelijk in een speciale behandelgroep in Nijmegen en krijgt daar intensieve behandeling. Ook de ouders nemen we mee in de behandeling. Het doel is dat de situatie zo verbeterd dat jullie als gezin weer verder kunnen.

De belangrijke rol van ouders

We betrekken ouders actief bij de behandeling. Jij kent je kind immers het beste. We luisteren naar jouw ervaringen en zorgen en wisselen tijdens de behandeling informatie uit. Dit maakt de behandeling extra effectief. Je leert ook hoe je je kind in dagelijkse situaties kunt helpen en krijgt veel informatie over gehoorverlies.

Dit bieden we ook:

Lees hoe je je kind kunt aanmelden voor onze behandeling.