Samen sterk in communicatie

Nieuws

Kentalis Compass College in Oss ontvangt predicaat Goede school
22-05-2019

Op 25 maart heeft de Inspectie voor Onderwijs een onderzoek gedaan op het Kentalis Compas College in Oss om te onderzoeken of onze school voldoet aan de officiële criteria voor het predicaat ‘Goede school’.

Evenementen

28 mei

Voor een kind met ontwikkelingsproblemen dat nog niet of nauwelijks praat en niet begrijpt wat er wordt gezegd, is communiceren niet vanzelfsprekend.

06 jun

De meeste kinderen gaan praten, maar dit gaat niet bij alle kinderen vanzelf. Sommige kinderen beginnen later met praten, andere kinderen spreken in te korte zinnen of zijn onverstaanbaar.

11 jun

Tijdens deze avond willen we de band met de vrijgevestigde logopedisten verstevigen en bieden we twee lezingen aan ter verdieping van de kennis van de logopedisten.

12 jun

In Nederland wonen kinderen uit een diversiteit aan landen. Hoe kom je er achter of een meertalig kind een taalachterstand of een taalontwikkelingsstoornis heeft?

12 jun

Wil je zelf ervaren hoe het is om slecht te horen én te zien? Dat kan woensdag 12 juni en 11 september in de Openbare Bibliotheek van Zoetermeer.

18 jun

Dit Kenniscafé gaat over de relatie tussen een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het onderwerp zal belicht worden vanuit een neuropsychologisch perspectief.