Samen sterk in communicatie

Nieuws

Leerlingen Guyotschool voor VSO actief tijdens Let's Gro festival
19-09-2019

Leerlingen van de Guyotschool voor VSO spelen een actieve rol tijdens het Let's Gro festival in Groningen. Leerlingen geven de festivalbezoekers informatie over het gebruik van Nederlandse Gebarentaal, leren bezoekers een aantal handigheidjes of vertellen over de Dovencultuur. Dit jaar vind je De Gebarenboom op de Grote Markt in Groningen.

Evenementen

24 sep

In Nederland worden veel verschillende talen gesproken. Vrijwel dagelijks komen onder andere medewerkers in de kinderopvang, onderwijs en zorg in hun werk in aanraking met meertalige kinderen.

24 sep

Er zijn meer kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dan met autisme. Toch is TOS minder bekend terwijl het grote gevolgen heeft voor het kind.

25 sep

Altijd al willen weten hoe het audiologisch centrum in Almere gehooronderzoek doet? Wat het audiologisch centrum jou als professional en de patiënt/cliënt kan bieden?

26 sep

In Nederland wonen kinderen uit een diversiteit aan landen. Een aantal van deze kinderen is vluchteling. Doorgaans spreken zij de Nederlandse taal (nog) niet.

30 sep

Dit kenniscafé is een kennismaking met Nederlands met Gebaren (NmG). NmG maakt het Nederlands visueel, de gebaren ondersteunen de gesproken communicatie.

07 okt

Zelf ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is, doet veel meer dan alleen het uitleggen van theorie.