Kentalis De Kubus Breda Essendonk

Bij Kentalis De Kubus Breda Essendonk helpen we kinderen en jongeren die door hun taalontwikkelingsstoornis (TOS) veel moeite hebben met communiceren. Ook bieden we bij deze locatie behandeling voor kinderen die TOS hebben en achterlopen op andere ontwikkelingsgebieden, dit noemen we ‘Communicatie Plus’.

Vroegbehandeling voor peuters en kleuters met TOS

Als een jong kind (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis heeft, is vroegbehandeling een belangrijke eerste stap. De medewerkers van Kentalis De Kubus Breda Essendonk onderzoeken en bespreken met de ouders wat het kind nodig heeft om beter te leren communiceren en gaan daar vervolgens op een speelse, maar doelgerichte manier mee aan de slag, individueel en/of in groepsverband. Het doel is dat het kind beter leert communiceren, meer zelfvertrouwen krijgt en het weer leuk vindt om van zich te laten horen. Lees meer over vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS.

Vroegbehandeling TOS Kentalis de Kubus Breda

Hulp voor jongeren met TOS die vastlopen

Soms lopen kinderen of jongeren die TOS hebben vast als ze wat ouder worden. Ze vinden het bijvoorbeeld erg moeilijk om vrienden te maken, te praten in een groep of om hulp te vragen. Bij Kentalis de Kubus Breda Essendonk kunnen zij een-op-een of in een speciale behandelgroep werken aan hun communicatieve redzaamheid, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid. Ook leren ze omgaan met hun taalontwikkelingsstoornis. We werken hierin intensief samen met de ouders en school. Lees meer over behandeling voor kinderen & jongeren met TOS.

Essendonk 7
4824DA
Breda
076 598 63 33