Kentalis Helmond

Bij Kentalis Helmond helpen we kinderen en jongeren die door hun gehoorverlies of taalontwikkelingsstoornis (TOS) moeite hebben met communiceren. Ze krijgen bij Kentalis Helmond de (groeps)behandeling die ze nodig hebben. Een van de doelen is dat communiceren weer leuk wordt.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters

Peuters en kleuters kunnen bij Kentalis Helmond terecht voor vroegbehandeling. De kinderen die hier komen, hebben veel moeite met communiceren. Dat kan allerlei problemen veroorzaken en heeft invloed op de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van het kind. De medewerkers van Kentalis Helmond bekijken daarom samen met ouders wat het kind nodig heeft om beter te leren communiceren. Ouders krijgen veel informatie en leren hoe zij de communicatieve ontwikkeling van hun kind thuis ook verder kunnen stimuleren.

Lees meer over de vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS en de vroegbehandeling voor peuters & kleuters met gehoorverlies.

Communicatie Plus

Heeft je kind naast een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of gehoorverlies een ontwikkelingsachterstand? Bij de Communicatie Plus groep leren we je kind zich te uiten en zorgen we dat hij zich begrepen voelt.

Vier kinderen en een behandelaar praten met elkaar

Behandeling voor kinderen en jongeren met TOS of gehoorverlies

Kinderen en jongeren die door hun gehoorverlies of taalontwikkelingsstoornis (TOS) sociaal-emotionele problemen hebben, kunnen bij Kentalis Helmond terecht voor groepsbehandeling. Ze oefenen samen met de behandelaars en leeftijdsgenoten de situaties die ze lastig vinden. Ook werken ze aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. 

Lees meer over behandeling voor kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of behandeling voor kinderen en jongeren met gehoorverlies.

Hortensialaan 87
5701 WL
Helmond
040 264 70 00