Open dagen van onze scholen

Foto open dagen

De eerste open dagen van een aantal scholen zijn bekend. Onze scholen voor voortgezet speciaal onderwijs verwelkomen toekomstige leerlingen en hun ouders graag tijdens hun open dagen. Ben jij benieuwd naar een van onze scholen? Kom langs om de sfeer te proeven.

Kentalis Compas College Zaltbommel

Het Kentalis Compas College Zaltbommel zit sinds dit schooljaar in een nieuw gebouw. Dit pand staat naast een van de reguliere scholen waarmee wordt samengewerkt, Praktijkschool De Brug. Tijdens de open dag van 19 januari kun je op beide scholen terecht. Op onze vso voor dove leerlingen kan er tussen 11.30 en 14.30 uur een kijkje in de lessen worden genomen. Vanaf 14.30 uur zijn de meeste leerlingen naar huis, maar zijn de leerkrachten aanwezig voor informatie, presentaties en rondleidingen. De open dag duurt tot 20.00 uur. 

De leerlingen volgen praktijklessen bij Praktijkschool De Brug, waar je tussen 18.30 en 21.00 uur kunt binnenlopen.

Wil je nu al meer informatie? Mail naar Madelijn Lourens.

Kentalis Guyotschool voor VSO

Kentalis Guyotschool voor VSO in Haren houdt op woensdag 31 januari een open dag. Op deze school volgen dove en slechthorende leerlingen tweetalig onderwijs. Van 10.00 tot 14.00 uur is de school te bezoeken. Op de open dag kun je informatie krijgen, je laten rondleiding en het is mogelijk om een kijkje te nemen in een klas en in de les. De woningen voor leerlingen zijn tussen 12.00 en 15.00 uur te bezoeken. Daar verblijven de leerlingen die te ver weg van de school wonen en doordeweeks in Groningen verblijven (op 5 minuten fietsafstand van school). 

Meer informatie? Stuur een mail naar guyotvso@kentalis.nl.

Kentalis College Zoetermeer

Het Kentalis College Zoetermeer organiseert geen open dag, maar biedt voor ouders en toekomstige leerlingen individuele rondleidingen. Op deze school volgen leerlingen met gehoorverlies, een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een communicatief meervoudige beperking (CMB) onderwijs. Aanmelden voor een rondleiding kan door een e-mail te sturen naar Petra Versluijs of Marieke Jansen.

Kentalis College Arnhem

Het Kentalis College Arnhem houdt op zaterdag 20 januari een open dag. Leerlingen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, kunnen hier het vmbo volgen. De school is gevestigd in een reguliere school: Leerpark Arnhem. Het Kentalis College Arnhem werkt nauw samen met deze school. Beide scholen zijn deze dag te bezoeken. Je kunt langskomen en je vragen stellen aan medewerkers en leerlingen tussen 10.00 en 14.00 uur.