Samen sterk in communicatie

Nieuws

VR voor leerlingen met TOS
17-02-2020

Kun je virtueel ervaringen opdoen en vaardigheden leren die in de hedendaagse maatschappij vaak niet mogelijk zijn? In het project VIREXPO werkt Kentalis aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en het verminderen van gedragsproblematiek bij leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dat gebeurt met behulp van interactieve Virtual Reality Exposure.

Evenementen

04 mrt

Hoe voelt het om niet goed uit je woorden te komen? Hoe is het om niet begrepen te worden?

05 mrt

Wat ga jij doen in de vakantie? Lekker bijkomen en leuke dingen doen? Of is het voor jou hét moment om wat bij te verdienen en relevante werkervaring op te doen in de zorg?

09 mrt

Op 6 maart 2020 is het de Dag van de Logopedie’. Het thema van dit jaar is taalontwikkelingsstoornissen. Daarom is er op maandag 9 maart een workshop TOS-beleving.

10 mrt

In Nederland heeft maar liefst vijf procent van de bevolking een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Het uit zich bij iedereen anders.

10 mrt

Eén op de twintig jonge kinderen heeft problemen met het spreken en/of begrijpen van taal. Deze kinderen kunnen vaak niet goed duidelijk maken wat ze bedoelen. Of ze begrijpen anderen soms niet.

12 mrt

Hoe ervaren kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of dove en slechthorende kinderen de wereld om hen heen?