Kentalis Haren

Kinderen en jongeren die slechthorend of doof zijn of een taalontwikklingsstoornis hebben kunnen in Haren terecht voor behandeling.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met gehoorverlies

Is je peuter of kleuter slechthorend of doof? Bij de vroegbehandeling leert je kind spelenderwijs communiceren. We bespreken eerst je vragen en wat je kind nodig heeft. Daarna maken we een plan en gaan we aan de slag. We hebben veel kennis van slechthorendheid en doofheid en alle medewerkers kunnen gebaren (Nederlandse Gebarentaal en Nederlands ondersteund met gebaren). Ook gebruiken we lichaamstaal, mimiek, pictogrammen, foto's en werken we themagewijs aan de taalontwikkeling.

Lees meer over onze vroegbehandeling voor peuters en kleuters met gehoorverlies.

Communicatie Plus

Heeft je kind naast gehoorverlies een ontwikkelingsachterstand? Bij de Communicatie Plus groep leren we je kind zich te uiten en zorgen we dat hij zich begrepen voelt.

Behandeling voor kinderen & jongeren met TOS of gehoorverlies

Kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of gehoorverlies kunnen bij ons terecht voor extra ondersteuning. We bieden individuele behandeling en groepsbehandeling en werken hierbij intensief samen met ouders en school. We werken bijvoorbeeld aan de communicatieve redzaamheid, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid. 

Lees meer over de behandeling voor kinderen en jongeren met TOS en over de behandeling voor kinderen en jongeren met gehoorverlies.

Rijksstraatweg 63
9752 AC
Haren
050 533 18 00