Vroegbehandeling CMB & gehoorverlies

Als je kind slechthorend of doof is en een ontwikkelingsachterstand heeft, kan dat veel frustratie en communicatieproblemen veroorzaken. Het belangrijkste is dat je kind zich leert uiten en begrepen voelt. En dat jullie elkaar beter gaan begrijpen. Dat is het doel van de vroegbehandeling (Communicatie Plus) van Kentalis. We werken hier op een veilige en speelse manier aan, thuis en in een speciale behandelgroep.

Vroegbehandeling kan bestaan uit:

  • individuele logopedie
  • behandeling aan huis
  • groepsbehandeling
  • cursussen en bijeenkomsten voor ouders
Vroegbehandeling CMB & gehoorverlies (Communicatie Plus)

Met plezier communiceren

Het belangrijkste doel van de vroegbehandeling is dat communiceren weer leuk wordt en dat jullie elkaar beter gaan begrijpen. Ook krijg je meer duidelijkheid over de oorzaak van de communicatieproblemen van je kind en stimuleren we de communicatieve ontwikkeling.

Leren in een veilige groep

Onderdeel van de vroegbehandeling is dat je kind vier ochtenden per week naar een vroegbehandelingsgroep (Communicatie Plus) komt. Op een speelse manier stimuleren we hier de communicatieve ontwikkeling van de kinderen. We gebruiken ook picotgrammen, foto’s, lichaamstaal en gebaren, omdat de peuters en kleuters zo beter begrijpen wat er wordt gezegd en zich beter leren uiten. Alle kinderen in deze groepen hebben een achterstand in hun communicatieve ontwikkeling en op andere ontwikkelingsgebieden.

Lees hoe je je kind kunt aanmelden voor onze vroegbehandeling. We hebben groepen door heel Nederland. Bekijk de locaties.