Kentalis nieuwe bewoner IJsselburcht Arnhem

Verhuizing Kentalis Arnhem

Er is hard doorgewerkt in de kerstvakantie om klaar te zijn voor de opening van de nieuwe zorglocatie van Kentalis in Arnhem. En het is gelukt! Vandaag, op dinsdag 9 januari, ontvangen de medewerkers de eerste kinderen en hun ouders op de nieuwe behandellocatie. Het oude gedateerde gebouw in Velp is verruild voor de lichte ruimtes in de IJsselburcht.

Kentalis is te vinden op IJsselburcht 4. De hele rechterhelft van het gebouw is gehuurd met buiten een speelplaats. Binnen op de begane grond en de eerste verdieping zijn behandelruimtes, spreekkamers en kantoren voor het personeel. “Het is fantastisch dat we in het nieuwe jaar van start mogen gaan op deze nieuwe locatie. We hebben intensief verbouwd en alle voorwaarden zijn hier aanwezig om onze doelgroep goed te kunnen helpen”, aldus Daphne Vrijkotte, manager van Kentalis zorg.

Net als voorheen in Velp wordt in Arnhem behandeling gegeven aan kinderen en jongeren die moeite hebben met communiceren. Dit kan doordat er sprake is van gehoorverlies, zoals doof of slechthorendheid, of een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Zij krijgen de nodige individuele – of groepsbehandeling.

Behandeling

De peuters en kleuters met TOS of gehoorverlies krijgen bij Kentalis Arnhem vroegbehandeling. Afhankelijk van wat er nodig is om te leren communiceren en om te gaan met leeftijdgenootjes krijgen zijn individuele en/of groepsbehandeling. De taal- en spraakontwikkeling wordt op een speelse manier gestimuleerd door de medewerkers. Ouders worden nauw betrokken bij de behandeling.

Ook voor kinderen en jongeren die een TOS hebben of doof of slechthorend zijn is er een aanbod. Zij kunnen terecht voor individuele en groepsbehandeling. Er wordt daarin gewerkt aan onder andere hun communicatieve en sociale vaardigheden en aan hun zelfvertrouwen.