Wachttijden

Het kan zijn dat er een wachttijd is bij een van onze locaties voordat een behandeling kan starten. We doen er alles aan om wachttijden zo kort mogelijk te houden.

Wachttijden voor behandeling en behandelgroepen

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt over maximaal aanvaardbare wachttijden. Voor behandeling bij Kentalis is dit 10 weken.

We maken onderscheid in toegangstijd, wachttijd en totale wachttijd:

  • Toegangstijd: is de tijd vanaf ontvangst verwijsbrief tot aan het intakegesprek
  • Wachttijd: is de tijd vanaf het intakegesprek tot aan de start van de behandeling
  • Totale wachttijd: is de toegangstijd en de wachttijd bij elkaar opgeteld 

In onderstaand overzicht (laatst bijgewerkt op 7 november 2023) wordt de gemiddelde wachttijd per doelgroep weergegeven*.

Let op: de wachttijden zijn gebaseerd op het verleden en gaan over regio’s met meerdere locaties. Wil je de actuele wachttijd weten van één specifieke locatie? Neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende locatie. Soms kun je daar al sneller terecht dan op basis van de wachttijdinformatie lijkt.

* De wachttijden in het overzicht zijn gemiddelde wachttijden en zijn berekend over de afgelopen 3 maanden. Deze zijn steeds aan verandering onderhevig. Omstandigheden kunnen er voor zorgen dat de wachttijden oplopen of juist teruglopen. Meer informatie over de specifieke opbouw van de toegangstijd is voor zorgverzekeraars op te vragen via onderstaande contactgegevens. Aan de gepubliceerde wachttijden kunnen geen rechten worden ontleend.

Wachttijd voor Wonen & Dagbesteding

Heb je interesse in onze woongroepen? Dan kijken we samen naar een plek die bij jou of je kind past. Soms is er nog geen plek bij een locatie. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Is de geschatte wachttijd te lang, dan zoeken we samen naar een mogelijkheid om de wachttijd te overbruggen. Bijvoorbeeld met overbruggingszorg of een tijdelijke woning.

  • Voor dagbesteding, begeleiding of logeren is de norm maximaal 6 weken
  • Voor Wonen (zonder voorkeur voor een locatie) is de norm maximaal 13 weken

Meer informatie?

Neem voor actuele informatie over wachttijden contact met ons op via 0800 53 68 25 47 of info@kentalis.nl. Bij langere wachttijden voor intensieve behandeltrajecten is het soms mogelijk om al wel te starten met bepaalde onderdelen van de behandeling.