Werken aan kwaliteit

We werken hard aan de kwaliteit van onze zorgverlening. Dat begint met luisteren naar de ervaringen en mening van cliënten en ouders. We nodigen je daarom uit voor evaluatiegesprekken en doen ervaringsonderzoek. Zo blijven we onze zorgverlening verbeteren.

Cliënten en ouders geven ons een 8

We vragen je aan het einde van de behandeling om mee te doen aan een ervaringsonderzoek. Hoe beoordeel jij onze zorgverlening? Waar ben je tevreden over en wat kan beter? We horen het graag. Uit het meest recente ervaringsonderzoek (januari 2018) blijkt dat cliënten onze behandeling beoordelen met ruim een 8. Met suggesties en aandachtspunten gaan we natuurlijk aan de slag.

Kwaliteitsrapport wonen bij Kentalis

De kwaliteit van zorg is goed als je zorg krijgt die je afspreekt, veilig en op tijd. Hier zijn afspraken over gemaakt en deze staan in het kwaliteitskader gehandicaptenzorg. In het het kwaliteitsrapport 2018 staat wat goed gaat, wat beter kan en hoe we dat gaan verbeteren. We hebben ook een samenvatting in eenvoudige taal gemaakt. 

Lees ook het kwaliteitsrapport 2017 of het kwaliteitsrapport voor cliënten.

Zorg bij Kentalis

Ervaringen van cliënten over wonen

We vinden het belangrijk dat bewoners tevreden zijn over het wonen en over onze begeleiding, dagbesteding en zorgverlening. Daarom bespreken we dit regelmatig en doen we elke drie jaar een tevredenheidsonderzoek onder bewoners en hun ouders. Lees hier de resultaten van dit cliënttevredenheidsonderzoek.

ISO-certificaat

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd. Dit betekent dat we laten zien dat we werken aan de kwaliteit van onze zorg. En dat we voldoen aan de eisen van onze klanten, wet- en regelgeving en onze eigen kwaliteitseisen.

Inspectie gezondheidszorg en jeugd

Als zorgaanbieder zijn wij verantwoordelijk voor goede en veilige zorg. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bewaakt en bevordert de veiligheid en kwaliteit van zorg in Nederland. Als er calamiteiten zijn, zijn wij verplicht deze te melden bij de IGJ. De IGJ houdt toezicht en grijpt in als een zorgaanbieder zich niet aan de regels houdt.

Onze cliënten kunnen zelf het beste hun verhaal vertellen. Lees hun ervaringsverhalen!