Hulp bij solliciteren

Of je nu al ervaring hebt op de arbeidsmarkt of binnenkort met je eerste baan wilt beginnen, het vinden van werk is een intensief proces. Misschien weet je al wat voor soort banen je wilt, of juist niet. Het kan ook zijn dat je nog helemaal niet weet welk werk jou voldoening geeft. Hoe maak je een keuze, hoe zoek je, en hoe vind je die leuke baan? Kentalis Werkpad helpt jou daarbij.

“Er zijn zoveel banen, maar wat past nou echt bij mij? Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen.”

Het zoeken naar werk kan soms wat langer duren. Het is dan fijn als iemand je helpt om positief en gemotiveerd te blijven. Bij Kentalis Werkpad weten we goed welke banen er zijn en wat er komt kijken bij het zoeken naar werk. We hebben ook ervaring met welke banen goed bij jou kunnen passen, en wat nodig is om dat te laten gebeuren. Daarnaast bieden we hulp om je goed voor te bereiden op je sollicitatiegesprek, zodat je meer kans maakt op de baan. Hieronder lees je meer over onze diensten:

School en stage

Als je een beperking hebt, kan het zinvol zijn om al op school te kijken naar uitdagende aspecten van bepaalde banen. Misschien zijn er vakgebieden waar jouw talenten goed tot hun recht komen. Je kunt Kentalis Werkpad om advies vragen bij het kiezen van je profiel. Vooral als je twijfelt tussen bepaalde profielen, kan dit advies je helpen een goede keuze te maken.

Tijdens je opleiding loop je stage en krijg je te maken met een werkplek en collega’s, vergelijkbaar met een echte baan. Ook hier kan Kentalis Werkpad je helpen om alles goed te laten verlopen.

Loopbaanadvies

Als je al werk hebt maar wilt weten wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, of als je je verder wilt ontwikkelen, kan Kentalis Werkpad je helpen je capaciteiten en ambities in kaart te brengen. Samen maak je een plan om je loopbaan verder vorm te geven.

Hulp bij solliciteren

Soms is het niet makkelijk om vacatures te vinden die bij jou passen. De arbeidsconsulent van Kentalis Werkpad kan je daarbij helpen, net zoals bij de voorbereiding op je sollicitatie. Samen stellen jullie je curriculum vitae (cv) op en de arbeidsconsulent kan je ook bij het schrijven van brieven ondersteunen. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, kan hij of zij je helpen met de voorbereiding daarop.

Capaciteitenonderzoek

Om te weten wat bij jou past en waar jouw talenten het best tot hun recht komen, kun je bij Kentalis Werkpad een capaciteitenonderzoek (intelligentieonderzoek) laten doen. Hiermee krijg je beter inzicht in welke opleiding of welk soort werk de meeste kans op succes oplevert.

Aan de slag

Heb je een vacature gevonden die bij je past en waar je enthousiast van wordt? Dan is het belangrijk dat je kunt laten zien waarom jij geschikt bent voor die baan. Dit begint bij het schrijven van je sollicitatie en het opstellen van je cv. Daarna volgt een gesprek en mogelijk een praktijkopdracht of assessment. Op al deze stappen kun je je goed voorbereiden, zodat je het beste van jezelf kunt laten zien wanneer het zover is. Kentalis Werkpad kan je hierbij helpen.

Beroepskeuzeadvies

Wat kun je? Wat wil je? Wat past bij jou? Wat is haalbaar? Dit zijn vragen die spelen wanneer je passend werk zoekt. Een beroepskeuzetest kan je helpen om antwoorden inzichtelijk te krijgen. Het beroepskeuzeadvies van Kentalis Werkpad is gebaseerd op reguliere methoden en testen, maar is waar nodig extra toegankelijk gemaakt. Als je nog geen achttien jaar bent, wordt dit vergoed door de ziektekostenverzekering; soms ook voor personen ouder dan achttien jaar.

Wil je meer weten over al deze diensten? Bel of mail ons dan: 073 - 55 88 396 / info@werkpad.nl.