Taalontwikkelingsstoornis

Wat is TOS?

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben veel moeite met het leren van taal. Dit zorgt voor achterstanden en frustraties. Wij kunnen je kind op verschillende manieren helpen. Je kunt bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs.

Hoe herken ik TOS?

Vaak is een taalontwikkelingsstoornis (TOS) al op jonge leeftijd te herkennen. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld moeite met praten of het begrijpen van taal. Dit zorgt voor frustraties en achterstanden.

Als je leerling of cliënt TOS heeft

Een leerling of cliënt met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) wil je zo goed mogelijk ondersteunen. We delen graag onze kennis. Leer bijvoorbeeld tijdens een cursus of bijeenkomst hoe je je leerling of cliënt met TOS helpt.

Onderzoek naar TOS

Maak je je zorgen over de taal- en spraakontwikkeling van je kind? Twijfel dan niet langer en laat onderzoeken of je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft. Het is dan namelijk belangrijk dat je kind snel goede hulp krijgt.

vroegbehandeling kind TOS

Heeft je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS)? Wij kunnen jou en je kind op verschillende manieren helpen. We willen dat communiceren weer leuk wordt en je kind meer zelfvertrouwen krijgt. Er is veel mogelijk: van therapie tot groepsbehandeling.

Onderwijs voor leerlingen met TOS

Gaat je kind naar een reguliere basisschool of middelbare school of volgt hij of zij een mbo-opleiding? Dan kunnen wij je kind en de leerkracht begeleiden. Sommige kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben meer ondersteuning nodig en gaan daarom naar een speciale school van Kentalis.

Werken als je TOS hebt

Wil je weten welke baan bij jou past? Vind je het moeilijk om een sollicitatiebrief te schrijven? Wil je dat collega’s meer rekening met jou houden? We helpen je graag. Je kunt bij ons terecht met ál je vragen over werk.

TOS tips voor ouders

Als je kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft, roept dat veel vragen op. Wat betekent het voor de toekomst? En hoe help ik mijn kind? Bij ons kun je terecht voor hulp en advies. Lees ook alvast onze praktische tips.